Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Safadi Türkiye’yi ziyaret edecek

Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi, 15 Ekim’de Türkiye’ye gerçekleştirilecek ziyaret çerçevesinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelecek.Dışişleri Bakanı Fidan ile Ürd...

Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi, 15 Ekim’de Türkiye’ye gerçekleştirilecek ziyaret çerçevesinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelecek.
Dışişleri Bakanı Fidan ile Ürdünlü mevkidaşı Safadi’nin görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Orta Doğu’da barış ve istikrarın sağlanması için atılacak ortak adımlar değerlendirilecek.

Görüşmede gündem Gazze
Bakan Fidan’ın Ürdünlü mevkidaşı ile gerçekleştireceği görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Orta Doğu’da barış ve istikrarın sağlanması için atılacak ortak adımlar ele alınacak. Ayrıca görüşmelerde, iki ülke arasında düzenli temasların ve karşılıklı ziyaretlerin sürdürülmesinin önemine dikkat çekmesi, hem ikili düzeyde hem de bölgesel ve uluslararası platformlarda artan iş birliğinden duyulan memnuniyeti dile getirmesi, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım politikaları, Lübnan’a saldırıları ve tüm bölgeyi savaşa sürükleme girişimlerinin sonlandırılması için Ürdün’ün desteğinin önemini vurgulaması, İsrail’in Lübnan’da konuşlu BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Karargahına yönelik saldırılarının vahametine dikkat çekmesi, Türkiye’nin, Ürdün’ün Kudüs’teki kutsal mekanların hamisi rolüne ve bunun muhafazasına verdiği önemi yinelemesi bekleniyor.
İki Bakan, 79. BM Genel Kurulu marjında New York’ta bir araya gelmişti. Bakan Fidan ayrıca, 17-18 Eylül 2024 tarihlerinde İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin Gazze Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Amman’ı ziyareti sırasında Ürdünlü mevkidaşıyla görüşmüştü. Bakan Safadi, Türkiye’yi son olarak 3-4 Temmuz 2023 tarihlerinde ziyaret etmişti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması hedefleniyor
Türkiye ile Ürdün arasında 2023 yıl sonu itibarıyla yaklaşık 950 milyon dolar seviyesindeki ticaret hacminin artırılması ve çeşitlendirilmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede, iki ülke arasında Karma Ekonomik Komisyon toplantısı düzenlenmesine yönelik görüşmeler sürüyor. Güvenlik ve savunma sanayii alanları da ikili iş birliği başlıkları arasında yer alıyor.

Siyaset Haberleri

Çin, Tayvan’ı kuşatan askeri tatbikatın “başarıyla” tamamlandığını duyurdu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Lübnan’a karşı yürütülen kontrolsüz saldırganlık bizi bölgesel bir savaşa daha da yaklaştırıyor”
Başkan Kurnaz: "Esnafımızın konforuna özen gösteriyoruz"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: “Genel Başkanımızın hamlesi; bir taviz, yumuşama, normalleşme adımı değildir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kaymakam adaylarına: "Milletin gönlüne girilmeden devlet adamı olunmaz"
Güven tazeledi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı.
Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu başladı
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Husilerin Müzakere Heyeti Başkanı ve Sözcüsü Abdusselam ile görüştü
İspanya Başbakanı Sanchez’den AB ülkelerine: “İsrail’le Ortaklık Anlaşması’nı askıya almayı kabul edin”