UMKE Haftası Aydın’da kutlandı

Aydın’da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Ulusal UMKE Haftası kapsamında Atatürk Kent Meydanında ekipmanlarını ve yaptıkları çalışmaları vatandaşlara tanıttı.Türkiye’de 2004 yılında kurulan UMKE, Aydın’da güzel çalışmalara im...

Aydın’da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Ulusal UMKE Haftası kapsamında Atatürk Kent Meydanında ekipmanlarını ve yaptıkları çalışmaları vatandaşlara tanıttı.

Türkiye’de 2004 yılında kurulan UMKE, Aydın’da güzel çalışmalara imza atıyor. Aydın’da Efeler ve Nazilli ilçesinde istasyonu bulunan ve gönüllü sağlık personelinden oluşan UMKE ekipleri, Ulusal UMKE Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Kent Meydanı’nda ekipmanlarını ve yaptığı çalışmaları vatandaşa tanıttı. KBRN ekipmanları, su altı ve üstü kurtarma ekipmanları, konaklama, hava operasyonları kurtarma ekipmanları, acil müdahale ünitesi, sahra hastanesi gibi bir çok ekipmanlar etkinlikte sergilendi.

Aydın’da yaklaşık 400 gönüllü personelin yer aldığı UMKE ekibi, başta deprem, sel, acil afet, yangın gibi bir çok olayda diğer ekiplerle koordineli çalışıyor.

Sağlık Haberleri

Beyin ameliyatlarında nöronavigasyon ile 3 boyutlu görüntüleme
Esnaftan uyarı: Ucuz peynirde süt tozuna dikkat
Çocuğunuzdaki bu eksiklikler Serebral Palsi’nin belirtisi olabilir
Lavanta: Sağlık ve güzelliğin doğal ilacı
Her birey zorlu olaylardan sonra büyüyemiyor
Mamografi ile ilgili söylenenlerden korkmayın: Erken teşhis için çok önemli
Çocuklar 14 yaşına gelene kadar yüzde 70 oranında sporu bırakıyor
Sahada çalışan personele ’Anne Sütü Eğitimi’ verildi
Başkan Özel, “hasta nakil ambulansı” için biriken parayı açıkladı
Çanakkale’de ambulans helikopter göreve başladı