Ukrayna ve Japonya arasında 10 yıllık güvenlik anlaşması imzalandı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ve Japonya arasında 10 yıllık bir güvenlik anlaşması imzaladığını açıkladı.G7 Zirvesi, İtalya devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ve Japonya arasında 10 yı...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ve Japonya arasında 10 yıllık bir güvenlik anlaşması imzaladığını açıkladı.
G7 Zirvesi, İtalya devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ve Japonya arasında 10 yıllık bir güvenlik anlaşması imzaladığını açıklayarak, "Japonya, Ukrayna’ya 4,5 milyar dolar sağlayacak ve anlaşmanın 10 yıllık süresi boyunca bizi desteklemeye devam edecek" dedi.
Zelenskiy, anlaşmanın güvenlik ve savunma yardımı, insani yardım, teknik ve mali işbirliğini öngördüğünü de aktararak, Japonya’ya "sarsılmaz dayanışması" ve uluslararası hukuku korumaya olan bağlılığı için teşekkür etti.
Rusya tarafından işgal edilmesinin üzerinden iki yıldan fazla bir süre geçen Ukrayna, aralarında İngiltere, Fransa ve Almanya’nın da bulunduğu müttefikleriyle uzun vadeli destek sözü alan 15 benzer anlaşma daha imzalamıştı. Ukrayna’nın ABD ile de benzer bir anlaşma imzalaması bekleniyor.

Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şiddete sıfır tolerans ilkesi ile mücadelemizi devam ettireceğiz. Kadınlarımızdan gönüllerini ferah tutmalarını özellikle istiyorum."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul Sözleşmesinden çekilmemizin kadın hakları ve kadınlara yönelik şiddetle mücadeleye en ufak bir menfi etkisi olmamıştır."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kimse kusura bakmasın ama AK Parti’ye kadınları eşit görmüyor iftirası atmak CHP Genel Başkanı’nın haddi de hakkı da değildir."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Emniyet teşkilatımız içinde zafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz, adalet sistemimizde tıkanıklık, yanlışlık varsa neşteri vurup çözüme kavuşturacağız."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cezasızlık algısını, toplumun güvenlik ve adalet kaygılarını ortadan kaldırmak boynumuzun borcudur."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz kadınların haklarının teslim edilmesine siyaset üstü baktık. Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur. Kadının statüsünün güçlendirmesinde elimize su dökecek d...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Seri suç işleyenlerin tutuklanmasını kolaylaştıracak adımlar atılacak."
CHP lideri Özel, Ankara Garı’ndaki terör saldırısında ölenlerin anısına yapılan anıtın açılışına katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizin sesine kulak vererek insanlarımızın sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız."
Başkan Kocagöz: “Örnek belediyecilik yapacağız”