Türkiye ve Irak arasında yasa dışı göçe karşı iş birliği

İçişleri Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanlığı arasında göç ve gönüllü geri dönüşlere ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.Göç ve gönüllü geri dönüş alanında hazırlanan iş birliği mutabakat zaptı, İçişleri Ba...

İçişleri Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanlığı arasında göç ve gönüllü geri dönüşlere ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.
Göç ve gönüllü geri dönüş alanında hazırlanan iş birliği mutabakat zaptı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Irak Cumhuriyeti Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanı Evan Faiq Jabro tarafından imzalandı. İmza töreninde Bakan Yerlikaya ile Jabro’nun yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Irak’ın Ankara Büyükelçisi Majid Al-Lachmawi ve Irak Göç İşleri Genel Müdürü Safaa Hussein Ahmed de yer aldı.
İmzalanan iş birliği mutabakat zaptı ile Türkiye’de bulunan Iraklı vatandaşların gönüllü şekilde ülkelerine geri dönüşleri sağlanacak. Göç yönetiminde daha sürdürülebilir ve güvenli bir yaklaşımın amaçlandığı mutabakat zaptı çerçevesinde düzensiz ve yasa dışı göçün etkin bir şekilde engellenmesi için iş birliği yapılacak.

Siyaset Haberleri

AK Parti Grup Başkanı Güler: "Meclisimizin bilgilendirilmesi hususunda bir çalışma yapmamız gerekiyor, bunu da yapacağız"
Batman’da Yeniden Refah Partisi’nden seçilen iki belediye başkanı istifa etti
Guterres: "Orta Doğu’da ölümcül karşılıklı şiddet döngüsü sona ermeli"
CHP Grup Başkanvekili Emir, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü
Biden, G7 liderleriyle İran’a yeni yaptırımları görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel’i kabul etti.
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı İslami: “Nükleer tesislere saldırı ihtimaline karşı gerekli caydırıcılık sağlanıyor”
Bakan Uraloğlu: "Lübnan limanları ve açıklarında seyir yapan Türk bayraklı gemilerin ISPS seviyesini 3’e çıkardık"
İyi Parti Genel Merkezi ve İl Başkanı’na kızıp toplu istifa ettiler
G7 liderlerinden Orta Doğu için telefon görüşmesi