Trendyol Yemek, Ramazan ayının en popüler tercihlerini açıkladı

Trendyol Yemek, Ramazan ayında en çok tercih edilen yemek seçeneklerini paylaştı. İftar ve sahur sofralarının bir numaralı tercihi lahmacun oldu.Trendyol Yemek uygulamasının Ramazan ayı verilerine göre, Türkiye genelinde iftar sofrala...

Trendyol Yemek, Ramazan ayında en çok tercih edilen yemek seçeneklerini paylaştı. İftar ve sahur sofralarının bir numaralı tercihi lahmacun oldu.
Trendyol Yemek uygulamasının Ramazan ayı verilerine göre, Türkiye genelinde iftar sofralarının en çok tercih edilen yemeği lahmacun oldu. Lahmacunun ardından pizza ve hamburger seçenekleri tercih edildi. Sahurda ise lahmacunu, tavuk tantuni takip etti. Tatlılarda en çok profiterol tercih edilirken, Ramazan ayının vazgeçilmez içeceği ayran oldu.
Çorbada mercimek, içecekte ayran tercih edildi
Trendyol Yemek, Ramazan ayı trendlerine göre en çok tercih edilen çorba, mercimek çorbası oldu. Mercimek çorbasını, ezogelin ve tavuk suyu çorbası izledi. Ayran, Ramazan ayında en çok sipariş edilen içecek olurken, onu kola ve su takip etti. Tatlı seçeneklerinde profiterol, geçen sene olduğu gibi bu sene de geleneksel Türk tatlılarının önüne geçti. En popüler tatlılarda profiterolün ardından fırın sütlaç ve kazandibi geldi.
Uygulama verilerine göre en popüler iftar menüsü mercimek çorbası, lahmacun, ayran ve profiterolden oluştu. En popüler ikinci ve üçüncü menü seçeneklerini sırasıyla ezogelin, pizza, fırın sütlaç, kola ile tavuk suyu çorba, hamburger, kazandibi ve su oluşturdu.
Trendyol Yemek verilerine göre Ramazan ayında en çok sipariş veren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Bursa ve Kocaeli oldu.

Ekonomi Haberleri

Diyarbakır TSO ve Cizre TSO Ortak Meclis Toplantısı’nda 9 başlıkta işbirliği sağlandı
Meriç’te coğrafi işaretli yer fıstığında hasat mesaisi başladı
Denizli Teknik Tekstil Merkezi Togg için prototip koltuk tasarladı
Bakan Işıkhan: “İşçimizin de, işverenimizin de maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz”
ÇTB Başkanı Yılmaz: "Yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi dünya pazarlarına sunma gayreti içindeyiz"
Bakan Işıkhan: "(Asgari ücret) En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz."
Tüm Yediemin İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Gülşan: "Bu arabalar benimle mezara kadar gidecek mi?"
İpekle muz lifi buluştu, yeni kumaş elde edildi
"GES Tebliği’nde süre 2025 sonuna ertelensin" talebi
Uluslararası taşımacılık yapan firmalardan ’trafik sigortası’na ilişkin talepler