TOGÜ’den akciğer ve mide kanserinde erken teşhis için ileri teknoloji hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde akciğer ve mide kanserinde erken teşhis sağlayan ileri teknolojik cihazları hastane bünyesine kazandırarak sağlık hizmetlerinde büyük bir adım attı.Tokat Ga...

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde akciğer ve mide kanserinde erken teşhis sağlayan ileri teknolojik cihazları hastane bünyesine kazandırarak sağlık hizmetlerinde büyük bir adım attı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde sağlık alanında önemli bir projeye daha imza attı. Akciğer kanserinde erken teşhis sağlayan Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) cihazı ile mide ve bağırsak kanserlerinde ileri düzey görüntüleme yapabilen gastroskop ve kolonoskop cihazları üniversitenin TIP Fakültesi Hastanesine kazandırıldı. Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS), bronkoskopi ve ultrasonografi cihazının birleşimiyle akciğer kanseri, enfeksiyöz hastalıklar, sarkoidoz, lenfoma, romatolojik hastalıklar, tüberküloz ve göğüs kafesi içerisindeki büyümüş lenf bezeleri ve kitlelerin teşhisinde büyük kolaylık sağlıyor. Bu cihaz sayesinde erken teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli bir adım atılmış oldu. Cihazların satın alınması ve hastanede hizmete sunulmasıyla ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nagihan Yıldız Çeltek, Üniversite Hastanesi Başmüdürü Seyfullah Alpay, Prof. Dr. Ataç Çelik ve Doç. Dr. Eyup Çağatay Zengin katıldı.

“Hastalarımızın çevre illere gitmesine gerek kalmayacak”
Hastane bünyesine kazandırılan cihazlarla ilgili bilgiler veren TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, "Tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde kanser hastalarının tanısında kullanılan PET-BT cihazını da halkımızın hizmetine sunmuştuk. Bugün ise akciğer ve mide rahatsızlıklarının tanı ve tedavisinde kullanılacak iki yeni cihazı üniversite hastanemize kazandırdık. Bu adımlar, hastalarımızın çevre illere gitme zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Üniversitemize ve Tokat halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Yeni cihazların önümüzdeki bir ay içerisinde hizmet vermeye başlaması ve hastaların teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlaması bekleniyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, bu adımla sağlık alanında önemli bir eksikliği daha gidererek bölge halkına kaliteli ve ileri düzeyde sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

Sağlık Haberleri

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimi değişti
Sudan’da koleradan ölenlerin sayısı 433’e yükseldi
Elazığ’da sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler sürüyor
Kırklareli’nde KBRNT tatbikatı
Maltepe’de kansere yönelik farkındalık semineri düzenlendi
Alzheimer hastalığındaki en önemli konu erken teşhis
Büyükşehir Belediyesi 67 binden fazla hasta nakil hizmeti gerçekleştirdi
Meram Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Hastanesi’nde sona gelindi
MEAH’ta başarılı onkoplastik meme kanseri ameliyatı
Yeşilay Tavşanlı Temsilciliği eğitimlere hazırlanıyor