TİKA, Afganistan’da eğitime desteğini sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’daki eğitim merkezine eğitim, spor malzemesi ve donanım desteği sağladı.Afganistan’da, yaklaşık 60 yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Afgani...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’daki eğitim merkezine eğitim, spor malzemesi ve donanım desteği sağladı.
Afganistan’da, yaklaşık 60 yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Afganistan Eğitim Merkezine, TİKA tarafından sağlanan eğitim malzemeleri ve donanım ekipmanları temin edildi. Teslim törenine, TİKA Kabil Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan, Afganistan Eğitim Merkezi Sorumluları, TİKA Kabil Ofis personeli, eğitim merkezinde görevli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Teslim edilen malzemeler arasında çift katlı ranzalar, yataklar, nevresim takımları, halılar, klimalar, buzdolapları, çamaşır makineleri, elektrikli süpürgeler, sıra-masa takımları, bilgisayarlar, bilgisayar masaları, ders çalışma masaları, kitaplıklar ve masa tenisi ekipmanları yer alıyor.
Merkezdeki öğrenciler, çoğunlukla lise, üniversiteye hazırlık ya da üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Merkezde dini eğitimin yanı sıra Türkçe, İngilizce, matematik, fizik, kimya, spor ve ahlak dersleri veriliyor.

Kültür Haberleri

Tivibu, Warner Bros. Discovery iş birliği ile BluTV içeriklerini seyircileriyle buluşturuyor
Menemen’de ’Çömleğin izinde’ fotoğraf yarışması ödülleri verildi
Belediye işlevsiz iki tandırı vatandaşların hizmetine sundu
Niğde Belediyesi Sanat Galerisi önemli bir sergiye daha ev sahipliği yapacak
Gaziantep’in unutulmaya yüz tutmuş el sanatları yaşatılıyor
Yenice Yaşar Bayboğan Hizmet Binası her yaş grubuna kucak açıyor
"Smyrna’dan İlhamla" 3. Uluslararası Homeros Sanat ve Edebiyat Festivali başlıyor
Atatürk Üniversitesi X. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’na katılım
Vestel’in desteklediği BEGEM’de Cimnastik Haftası’na özel etkinlikler
’Köpek Büro Amirliği’ okurlarla buluştu