Temel çevre ve sağlık sorunları konuşuldu

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi’nde temel çevre ve sağlık sorunları isimli etkinlikte Sağlık bakanlığının uygulamaları anlatıldı.Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Temel Çevre ve Sağlık Sorunla...

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi’nde temel çevre ve sağlık sorunları isimli etkinlikte Sağlık bakanlığının uygulamaları anlatıldı.
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Temel Çevre ve Sağlık Sorunları” isimli etkinlikte, Düzce Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’ndan Uzm. Dr. Pınar Meltem Karabel ile Erdoğan Mutlu bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Programda Uzman Dr. Pınar Meltem Karabel; temel çevre ve sağlık sorunları, başta hava ve gürültü kirliliği olmak üzere genel çevre kirlilikleri konusunda farkındalık oluşturarak, Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Karabel’in değindiği konuların mevzuat temelini anlatan Erdoğan Mutlu ise; İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlıkların mevzuat dahilinde yaptığı faaliyetlerden örnekler verdi.
Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Sağlık Haberleri

Kozan’da et sektörüne sıkı denetim
Burdur’da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 4 hastaya umut oldu
Atatürk Devlet Hastanesi ile ilgili kararı Sağlık Bakanlığı verecek
Yalova’da acil servis pratisyen hekimlere oryantasyon eğitimi verildi
Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla panel düzenlendi
Manisa’da zabıta ekiplerinden hijyen denetimi
Sincan Belediyesi personeline ilk yardım eğitimi
Tatvan’da Dünya Yürüyüş Günü etkinliği düzenlendi
Hapşırma nöbetleri geçiren Aydın’ın önümüzdeki günlerde taburcu edilmesi planlanıyor
Kanser tedavisinde yan etkileri azaltan akıllı ilaç projesi