TBMM Dışişleri Komisyonu Dışişleri Bakanı Fidanı ağırladı

Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, “Başkenti Kudüs’ün tamamı olan Büyük İsrail hedefini açıkça beyan ederek, bütün devlet kararlarını ve bölge ülkelerinin güvenlik ve toprak bütünlüğünü hiçe sayarak, ifade özgürlüğünü kullanarak insan...

Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, “Başkenti Kudüs’ün tamamı olan Büyük İsrail hedefini açıkça beyan ederek, bütün devlet kararlarını ve bölge ülkelerinin güvenlik ve toprak bütünlüğünü hiçe sayarak, ifade özgürlüğünü kullanarak insan hakların savunan sivil toplum örgütlerini, üniversiteleri, öğrencileri, akademisyenleri, hatta görevlerini yerine getiren uluslararası Ceza Mahkemesi yetkililerini açıkça tehdit eden konuşması tarihi karar bir leke olarak geçmiştir” dedi.
Dışişleri Komisyonu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı ağırladı. Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay başkanlığında toplandı. Oktay, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde konuşmasını eleştirerek, “Gazze’de çoğunluğu çocuk, yaşlı ve hasta olmak üzere 40 bin sivilin katilinden, on binlerce insanın temel gıdadan ve tedaviden yoksun kalmasından sorumlu olan Netanyahu’nun onur konuğu olarak davet edilmesi sivillere yönelik katliamı inkar eder. Başkenti Kudüs’ün tamamı olan Büyük İsrail hedefini açıkça beyan ederek, bütün devlet kararlarını ve bölge ülkelerinin güvenlik ve toprak bütünlüğünü hiçe sayarak, ifade özgürlüğünü kullanarak insan hakların savunan sivil toplum örgütlerini, üniversiteleri, öğrencileri, akademisyenleri, hatta görevlerini yerine getiren uluslararası Ceza Mahkemesi yetkililerini açıkça tehdit eden konuşması tarihi karar bir leke olarak geçmiştir.”
Daha sonra 9 milletvekili kapalı oturum yapılmasına ilişkin önerge verdi ve önerge kabul edildi.

Siyaset Haberleri

Tunus’ta Kays Said yeniden cumhurbaşkanı seçildi
Silivri Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı yapıldı
Bakan Kacır: “Savunma sanayiinde yerlilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldi”
Bakan Blinken, Mısırlı mevkidaşı Abdellaty ile Orta Doğu’yu görüştü
Adalet Bakanı Tunç: "İyi hal indirimi tartışmalı, toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız"
Ermenistan Cumhurbaşkanı Khachaturyan: “Azerbaycan’la barış anlaşmasının COP29 öncesinde imzalanmasını umuyorum”
Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Filistin Başbakanı Mustafa ile görüştü
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “İsrail’in her türlü yeni macera arayışına ve eylemine karşı daha güçlü ve uygun bir yanıt verilecek”
Başkan Bozbey: "‘2050 Vizyonu Çevre Düzeni Planı’ Bursa’nın kent anayasası olacaktır"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "(Kadınlara yönelik şiddet) Kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz"