TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ermenistan Meclis Başkanı Simonyan ile bir araya geldi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan ile bir araya geldi.TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre’de temaslarına devam ediyor. Kurtulmuş, Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi’nde Parlamentolar Arası Birl...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan ile bir araya geldi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre’de temaslarına devam ediyor. Kurtulmuş, Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi’nde Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu kapsamında Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan ile bir araya geldi. Kurtulmuş, görüşmede Türkiye ve Ermenistan’ın zorlu bir coğrafyada yaşadığını, bölgede ve dünyada yaşanan büyük türbülansların bu coğrafyadaki halklara birlikte hareket etmeyi ve barış içinde yaşamayı zorunlu kıldığını söyledi.
Türkiye olarak son dönemde gerilimlerin azaltılması ve ikili ilişkilerin normalleştirilmesine öncelik verdiklerini belirten Kurtulmuş, Türkiye ve Ermenistan’ın da içinde bulunduğu coğrafyadaki her türlü işbirliğinin halkların yararına olacağını vurguladı. Bölge ülkeleri arasında diyaloğu canlı tutmak gerektiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye ile Ermenistan’ın bölgesel konuları rahatlıkla konuşabileceğini söyledi. Kurtulmuş, kazan kazan prensibi çerçevesinde bu normalleşme sürecinin ilerletilmesi halinde her iki tarafın da kazançlı çıkacağını ifade etti.

Siyaset Haberleri

Özpek; “Seçim bitti, laf var icraat yok”
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Acarsoy ile bir araya geldi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: “Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek asli sorumluluğumuzdur”
Netanyahu: “İsrail’in UNIFIL personeline kasıtlı olarak saldırdığı iddiası tamamen yanlıştır”
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Umman Sultanlığı Şura Meclisi Başkanı Al Maawali ile bir araya geldi
Vali Gül’den ‘okullarda temizlik için valilik müsaade etsin’ sözlerine cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yumuşama iklimi, güvenliğimizden taviz vereceğimiz anlamına asla gelmiyor”
İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere’den İsrail’e BM tepkisi
MHP’de yönetimler onaylandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili partimizin ve Cumhur İttifakı’nın herhangi bir sorununun olmadığını, ilk 4 madde üzerinden yapılan tartışmaların sürece katkısı olmadığını ifade etmek istiyorum...