Tarih Atölyesi’nde geçmişin sırlarına ışık tutuluyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarih meraklılarını geçmişin sırlarına ışık tuttuğu Tarih Atölyesi’nde bir araya getirdi. Prof. Dr. Haşim Şahin’in ilk dersiyle başlayan Tarih Atölyesi, dinleyenleri tarihin derinliklerinde dolaştırarak olayla...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarih meraklılarını geçmişin sırlarına ışık tuttuğu Tarih Atölyesi’nde bir araya getirdi. Prof. Dr. Haşim Şahin’in ilk dersiyle başlayan Tarih Atölyesi, dinleyenleri tarihin derinliklerinde dolaştırarak olaylara farklı bir perspektiften pencereler açtı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarih ilgililerini bu sezon da bir araya getirerek Tarih Atölyesi’nin kapılarını sonuna kadar araladı. Aziz Duran Parkı’nda bulunan Faik Baysal Kütüphanesi’nde başlayan atölye, daha ilk dersinden yoğun ilgiyle karşılandı. Prof. Dr. Haşim Şahin tarih yazımında abartıların ve güç gösterilerinin sıkça görüldüğünü, tarihe tek boyutlu bakış açısıyla yaklaşmanın yanıltıcı sonuçlar doğurabileceğini ifade etti ve "Genellemeler yerine, her dönemi kendi şartlarıyla incelemek tarih bilinci açısından oldukça önemli” vurgusu yaptı.
Osmanlı hükümdarlarının bireysel özelliklerinden örnekler veren Şahin, "Tarih sadece savaşanlar ve yönetim şekilleriyle sınırlı değildir. Her hükümdarın farklı bir kişiliği, farklı bir yönetim tarzı var. Kimisi savaşı tercih ederken kimisi daha çekingen davranmıştır. Dolayısıyla genellemeler yerine, her dönemi kendi şartlarıyla incelemek tarih bilinci açısından oldukça önemli” diye konuştu.
Tarih Atölyesi, geçmişin izlerini bugünün ışığında aydınlatmak ve tarihe dair klişeleri sorgulamak isteyenlere ilham oluyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve eğitim projelerinden biri olarak öne çıkan bu atölye, şehirdeki tarih tutkunlarını bir araya getirerek, tarihi ve olaylara karşı eleştirel bir bakış açısı kazanmalarını sağlıyor.

Kültür Haberleri

‘Ata’yla Son Dans’ İzleyicileri büyüledi
Adana Tanıtım Günleri’nde 106 metrelik Adana kebap dağıtıldı
Ankara’da ahşap serenli minaresiyle dikkat çeken Hamidiye Camii aslına uygun olarak yeniden inşa edildi
Şanlıurfa’da “Zaman Tünelinde Öğretmenlere Müze Konseri” etkinliği düzenlendi
TİKA’nın desteklediği “Dîvânu Lugâti’t-Türk: 950. Yıl’’ Etkinliği Kırgızistan’da gerçekleştirildi
BEUN’da Türk Armoni Yıldızları Konseri dinleyenleri büyüledi
DİKA Projesi TİSK’in ödül programında finale kaldı
Gastro Sincan’da erkek kursiyerlerden Boşnak böreği
‘Tavşan İmparatorluğu’ Tallinn Film Festivali’nden 2 ödülle döndü
Validen öğrencilere yoğurt dersi