Sting, Didim'de film çekmeye hazırlanıyor

Efsanevi şarkıcı Sting, Aydın'ın Didim İlçesi'nde yaşayan tarih tutkunu İngiliz Peter Murphy'nin yazdığı, 'Lazarus'un Bilinmeyen Öyküsü' adlı kitabıyla ilgileniyor.

Çekmeyi planladığı film için senaryo araştıran 1980'li yılların ünlü topluluğu Police'in solisti, efsanevi şarkıcı Sting, Aydın'ın Didim İlçesi'nde yaşayan tarih tutkunu İngiliz Peter Murphy'nin yazdığı, 'Lazarus'un Bilinmeyen Öyküsü' adlı kitabıyla ilgileniyor.

Sting, İngiliz yazarın, İncil'deki 'Lazarus'un Hz. İsa tarafından diriltilmesi' hikayesini günümüze uyarladığı ve konusu Efes, Priene, Milet ve Didim'de geçen kitabının filme çekilmesi için koşulları değerlendiriyor.

İngiltere'de perakende mağazaları yöneticiliği yapan 53 yaşındaki Peter Murphy, 2003 yılında Didim'de bir daire satın aldı. Murphy. buradaki yaşamı, kültürü ve insanları yakından tanımak üzere işinden 12 aylığına izne ayrılarak Didim'e geldi. Murphy, kitap yazmaya ilk olarak Efes'i ziyaret ettiğinde karar verdi.

Kişisel deneyimlerinden ve tarih tutkusundan yola çıkarak, 'Lazarus'un Bilinmeyen Öyküsü'nü yazmaya başladı. Murphy, İncil'de yer alan Lazarus'un İsa peygamber tarafından hayata döndürülmesi hikayesini çağımıza uyarlayarak ve tarihi olaylara göndermeler yaparak kitabında anlattı.

Murphy, kitabında Altınkum, Yeşilkent'teki sık sık gittiği 'Blue Restoran' ve karşılaştığı yerel karakterlere yer verdi. Peter Murphy, şöyle dedi:

"Efes'i gezdikten sonra o günlerde yaşamış bir insanın çağımızı nasıl algılayacağını düşünmeye başladım. İncil'de geçen Lazarus'un yeniden hayata döndürülme öyküsü bana kitabım için ilham verdi. Kitabımı Altınkum'daki dairemde yazdım. Muhteşem bir süreçti. Kitap yazarken başlangıca, sona ve çokça huzur ve yalnızlığa ihtiyacınız oluyor. Altınkum bunlar için mükemmel bir yer."

Yazar Peter Murphy, ölümden sonra çekilen cezaları işleyen korku romanı olan 'Yeniden Doğmak' isimli ikinci kitabının çalışmalarına başladığını ekledi.

'Grosvenor Yayınevi' tarafından basılan ve Amazon adlı internet sitesi üzerinden de satışa sunulan kitap büyük başarı elde etti. BBC Manchester Radyosu Murphy ile projesini filme geçirme düşüncesi hakkında görüştü. Yayının ardından Murphy, film projesinin şarkılarını birlikte yazmak üzere şarkıcı ve söz yazarı Shaun Lomax ile bağlantıya geçti ve Lomax yazarın menajerliğini de üstlendi.

Sting'in film projeleri araştırdığını öğrenen Lomax, şarkıcı ile temas kurdu. Sting'in tanıtımcısı olan Pippa Markham ile görüşmeler sürüyor. Shaun Lomax, konuyla ilgili, "Henüz çok erken bir aşamadayız ancak görüşmelerimizin olumlu sonuç vereceğinden umutluyuz" diye konuştu.(cnnturk)

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor