Son seçim anketine göre Kamala Harris az farkla Trump’ın önünde

ABD’de Reuters/Ipsos tarafından yeni yapılan bir anket, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’tan az farkla önde olduğunu gösterdi.ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekilmesinin ardından R...

ABD’de Reuters/Ipsos tarafından yeni yapılan bir anket, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’tan az farkla önde olduğunu gösterdi.
ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekilmesinin ardından Reuters/Ipsos tarafından yeni yapılan bir ankete göre Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’tan az farkla önde. Biden’ın desteğini açıkladığı Harris’in oy oranı yüzde 44 olurken, eski Başkan Donald Trump’ın oy oranı yüzde 42 oldu. Bir hafta önce Başkan Biden’ın seçim yarışından çekilmesi öncesinde yapılan bir anket, Trump ve Biden’ın oy oranlarının neredeyse eşit olduğunu, temmuz ayı başında yapılan bir anket ise Trump’ın yüzde 1 farkla önde olduğunu göstermişti.
Harris, 81 yaşındaki Biden’ın parti üyelerinin seçimleri Trump’ın kazanması ve Biden’ın dört yıl daha göreve devam edip edemeyeceği yönündeki endişeleri ve baskılar nedeniyle seçim yarışından çekilme kararı almasının ardından hızlı bir şekilde partisinin desteğini topladı. Harris’in seçim kampanyası ekibi tarafından yayınlanan açıklamaya göre Başkan Yardımcısı Harris, önümüzdeki ay yapılacak parti kongresinde Demokrat Parti’nin adayını belirleyecek olan delegelerin çoğunluğunun destek taahhüdünü alarak adaylığını garantiledi. Demokrat Parti’nin Senato ve Temsilciler Meclisindeki liderleri Chuck Schumer ve Hakeem Jeffries dahil birçok Demokrat lider de Harris’e desteğini açıkladı.
Associated Press tarafından delegeler arasında gerçekleştirilen bir anket de Demokrat Parti’nin adayı olmak için en az bin 976 oya ihtiyaç duyan Harris’in 2 bin 500’den fazla delegenin desteğine ulaştığını ortaya koydu.

Siyaset Haberleri

Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Eiland’tan savaş eleştirisi
Tunus’ta Kays Said yeniden cumhurbaşkanı seçildi
Silivri Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı yapıldı
Bakan Kacır: “Savunma sanayiinde yerlilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldi”
Bakan Blinken, Mısırlı mevkidaşı Abdellaty ile Orta Doğu’yu görüştü
Adalet Bakanı Tunç: "İyi hal indirimi tartışmalı, toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız"
Ermenistan Cumhurbaşkanı Khachaturyan: “Azerbaycan’la barış anlaşmasının COP29 öncesinde imzalanmasını umuyorum”
Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Filistin Başbakanı Mustafa ile görüştü
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “İsrail’in her türlü yeni macera arayışına ve eylemine karşı daha güçlü ve uygun bir yanıt verilecek”
Başkan Bozbey: "‘2050 Vizyonu Çevre Düzeni Planı’ Bursa’nın kent anayasası olacaktır"