Söke’de dikenli kurt popülasyonunda artış tespit edildi

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede pamuk zararlı kontrolleri ve desteklemeye esas ekiliş tespitlerine hız kesmeden devam ediyor. Müdürlük tarafından yapılan son açıklamada, Sarıkemer bölgelerinde pamuk ekim alanlarında zararlı kontr...

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede pamuk zararlı kontrolleri ve desteklemeye esas ekiliş tespitlerine hız kesmeden devam ediyor. Müdürlük tarafından yapılan son açıklamada, Sarıkemer bölgelerinde pamuk ekim alanlarında zararlı kontrollerinin sürdüğü ve dikenli kurt zararlısı popülasyonunda artış gözlemlendiği belirtildi.

Aydın’ın Söke ilçesinde pamuk üreticileri tarım müdürlüğü tarafından önerilen ilaçlama ve diğer mücadele yöntemlerini takip ederek ürünlerini zararlılardan korumaya çalışıyor. İlçe genelinde yapılan tespit ve uyarılar, pamuk üretiminde verimliliği artırmak ve zararlıların yol açabileceği kayıpları en aza indirmeyi hedefliyor. Pamuk üreticilerine uyarıda bulunan müdürlük yetkilileri, "Sarıkemer bölgelerinde pamukta dikenli kurt zararlısı popülasyonunda artış tespit edilmiştir. Üreticilerimizin ekiliş bölgeleri kontrol etmelerini tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, zararlı kontrolü için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgularken, üreticilerin düzenli olarak ekiliş alanlarını kontrol etmelerinin önemine dikkat çekti.

Türkiye Haberleri

HAK-İŞ’ten Filistin dayanışması
Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı
İstanbul’da soykırımın 1’inci yılında Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi
NÖHÜ’de “Bir Asırlık Dostluk: Türk-Japon İlişkisi” paneli düzenlendi
Mantar toplarken bulduğu taşların göktaşı olduğu ortaya çıktı
41 milyon liralık araç yatırımı 2 yılda kendini amorti edecek
Ellerinde çöp ve pankartlarla Sapanca Gölü’nden çağrı yaptılar: “Doğanın varlığı tüm canlılar için elzemdir”
İzmir Körfezi’ne “nefes” aldıracak 14 maddelik eylem planı açıklandı
Başkan Çolakbayrakdar, “Şehrimize daha güzel hizmet için çalışıyoruz”
Maher Holding Sigorta Grubu, 13’üncü Sigorta Haftası’nda sektöre değer kattı