Söke’de 1 ayda 173 gıda işletmesi denetlendi

Aydın’ın Söke ilçesinde halk sağlığının korunması hedefiyle gıda üretim ve satış noktalarında eş zamanlı denetim gerçekleştirilirken, Eylül ayında 173 gıda işletmesi denetlendi.Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde il ge...

Aydın’ın Söke ilçesinde halk sağlığının korunması hedefiyle gıda üretim ve satış noktalarında eş zamanlı denetim gerçekleştirilirken, Eylül ayında 173 gıda işletmesi denetlendi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde il genelinde gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerlerine yapılan denetimler aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelerde gerçekleştirdikleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde yapılan hijyen kontrollerinin yanı sıra kızartmalarda kullanılan yağlara yönelik de kontroller de yapılırken, mevzuata uygun davranmayan işletmelere de idari yaptırımlar uygulanıyor. Bu çerçevede Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Eylül ayı verileri de belli oldu. Verilere göre Söke’de Eylül ayında 6 adet yem bayii, 152 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri, 15 adet gıda üretim yeri olmak üzere toplam 173 işletme gıda mevzuatı açısından denetlendi. Riske dayalı gıda denetimlerinin aralıksız olarak devam edeceği öğrenildi.

Sağlık Haberleri

Uzmanı açıkladı: Türkiye’de meme kanseri gençlerde daha sık görülüyor
Dünya Yürüyüş Günü’nde Marmaris’te 3 kilometre yürüdüler
Dr. Aydoğdu: “Normal doğumun hem anne hem bebek üzerine çok olumlu etkileri vardır”
Bebekler için emzirmeye dikkat çektiler
Eczaneler denetlendi
Manisa İl Sağlık Müdürü Karaca Manisa’daki projeleri anlattı
ERÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’nin Poliklinik Girişi ve Kan Alma Üniteleri açıldı
Egeli bilim ekibi daha hızlı ve kesin tanı koyabilen yerli ve milli alerji tanı kiti üretecek
Hataylı Umarlar’dan Türkiye’deki depremzedelere battaniye gönderen Azerbaycanlı küçük kıza destek
Şifa kaynağı Çördük, azı yarar, fazlası zarar