Sivas caddelerinde bir yeniçeri, Avrupa’ya böyle tepki gösterdi

Sivas caddelerinde elinde dev bir Türk bayrağı, omzunda ise Mehter Marşı çalan bir ses çalar ile gezen yeniçeri, UEFA’nın bozkurt cezasını protesto etti.Sivas’ta elinde dev bir Türk bayrağı ve omzunda Mehter Marşı çalan ses çalar ile g...

Sivas caddelerinde elinde dev bir Türk bayrağı, omzunda ise Mehter Marşı çalan bir ses çalar ile gezen yeniçeri, UEFA’nın bozkurt cezasını protesto etti.
Sivas’ta elinde dev bir Türk bayrağı ve omzunda Mehter Marşı çalan ses çalar ile gezen yeniçeri kıyafetli kişi şaşkınlığa neden oldu. Aslen Yozgatlı olan, Sivas’ta devlet memuru olarak görev yapan Nurettin Taşkın, yeniçeri kıyafetini kendi imkanlarıyla temin ettiğini, milli gün ve olaylarda bu kıyafeti gururla giydiğini söyledi. Taşkın, Avrupa’nın bozkurt işaretine olan tepkisi ve milli futbolcumuza bozkurt işareti yaptığı için verilen cezayı protesto ettiğini belirterek, "Bozkurt bir siyasi simge değildir. Milletimizi simgeler. Avrupa’nın verdiği kararı protesto etmek için böyle giyindim" dedi.
Çalan Mehter müziği eşliğinde Sivas sokaklarında gezen yeniçeri görenlerin ilgi odağı oldu. Birçok kişi kendisiyle hatıra fotoğrafları çektirdi.

Kültür Haberleri

Halk danslarının kalbi Konyaaltı’nda attı
Çamlık Bulvarı çocuklar için trafiğe kapatıldı
Gastronominin kalbi Niğde’de atacak
Antalya’dan "Şehrini Keşfet" projesiyle turizmi 12 aya yayma hamlesi
Balkan Panayırı iki günde binlerce kişiyi ağırladı
Burhaniye Belediyesi’nden kent arşivi çalışması
Liseli gençler, felsefe tarihini yerinde öğrendi
Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali, Resul Dindar ile final yaptı
Bu şenlikte 7’den 70’e herkes çok mutlu
Pamuk ile Kömür, hem eğlendirdi hem öğretti