Sinop’ta denizin dibinden araç lastiği ve şişeler çıktı

Sinop’ta, Türkiye Çevre Haftası kapsamında Deniz Polisi ile Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojileri Bölümü dalgıçları tarafından dip temizliği yapıldı. Yapılan dip temizliği su altı kamerasıyla görüntülendi.İskele mevkiinde yapılan dip...

Sinop’ta, Türkiye Çevre Haftası kapsamında Deniz Polisi ile Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojileri Bölümü dalgıçları tarafından dip temizliği yapıldı. Yapılan dip temizliği su altı kamerasıyla görüntülendi.
İskele mevkiinde yapılan dip temizliğinde suyun altından araç lastikleri, şişe, duba, uçurtma, oyuncak silah gibi atıklar çıkarıldı. Atıkların anında çıkan yengeç ve balık gibi canlılar da görevliler tarafından tekrar denize bırakıldı.

Üzen manzara
Gerçekleşen etkinlikte açıklamalarda bulunan Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Livaoğlu, "Ülkemizin 81 ilinde ve bakanlığımızda çevre bilincini uyandırmaya yönelik çeşitli programlar düzenlenmekte. Bu programların Sinop ayağında biz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olarak programımızın 3’üncü gününde artık geleneksek hale gelen deniz dibinden atık toplama organizasyonumuzla karşı karşıyayız. Kısa sürede hiç birimizin kabul etmeyeceği, kabul edemeyeceği gelecek nesillere izah edemeyeceğimiz bir manzarayla karşı karşıyayız. Bu manzaralara karşı üzülüyoruz. Fakat bu manzaranın oluşmaması için de bu organizasyonları peyderpey yapmak zorundayız. Amacımız toplumu bilgilendirmek ve gelecek nesillere çevre bilincini vermek” dedi.
Karaya çıkarılan çöpler ise Sinop Belediyesi ekipleri tarafından alındı.

Yaşam Haberleri

Bakan Yardımcısı Gizligider: "5 yıl sonra kişi başına 975 metreküp su düşecek, bu su fakiri dediğimiz sınırın altı oluyor"
Bodrum’un arızalı içme suyu hatları yenilenmeye devam ediyor
Kardeş Kentler Caddesi’nde kazalara neden olan kurp düzeltiliyor
Esendere’de 826 metre uzunluğundaki duvar ile 2 köprü tamamlandı
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Bağcı: "Su stresi altında olan bir ülkede yaşıyoruz"
Jandarma ekiplerinden kıyı kontrol denetimi
İç Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısında renk cümbüşü
Şehir hayatından sıkıldı Çemişgezek’e yerleşip milyonlarca solucanla organik gübre üretmeye başladı
Tunca Nehri ’hurdalığa’ dönüştü
Çemişgezek’in her mevsime dirençli kış kavunu tezgahlardaki yerini aldı