Sinoplu esnaftan ‘1 Mayıs’ tatili

Sinop’ta bir esnaf, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne dikkat çekmek için işletmesine pankart asarak bir gün kapalı olduğunu duyurdu.Sinop Küçük Sanayi Sitesinde hizmet veren oto lastik işletme sahibi Hasan Üçüncüoğlu, 1 Mayıs Emek ve D...

Sinop’ta bir esnaf, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne dikkat çekmek için işletmesine pankart asarak bir gün kapalı olduğunu duyurdu.
Sinop Küçük Sanayi Sitesinde hizmet veren oto lastik işletme sahibi Hasan Üçüncüoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olması sebebiyle işletmesine “1 Mayıs İşçi Bayramı ise asıl tatil bizim hakkımız. 1 Mayıs’ta kapalıyız” yazılı pankart astı.
Üçüncüoğlu, baba mesleğini devam ettirdiğini belirterek, “Arkadaş ortamında sohbet ederken, ‘1 Mayıs yaklaştı. Memurların, kamu işçilerine tatilken biz de emekçiyiz. Bedenimizle çalışıyoruz. Neden bizim için tatil olmasın?’ dedik. Bu manada bir farkındalık oluşturmak istedik ve kapatma kararı aldık. Fakat dükkanı kapatmakla olmuyor. İnsanlar dükkanı kapalı gördükleri zaman ‘neden kapalı?’ diye arıyorlar. Bu nedenle pankart hazırladık. En azından kapalı olmasının sebebinin ne olduğu görülsün istedik. Diğer esnaf arkadaşlarımızdan da olumlu tepkiler aldık” dedi.

Ekonomi Haberleri

Sivas, Tokat ve Yozgat’ta yaz aylarında elektrik tüketiminde artış yaşandı
BAKA, pilot bölge seçildiği projenin tanıtım toplantısını düzenledi
Artvin Valisi Turan Ergün: "Yusufeli Barajı ülke ekonomisine yıllık 6 milyar katkı sağlıyor"
Zonguldak kestane balının kalitesi dünyaya ulaştı
Sinop’ta 532 kırsal kalkınma projesi
Karaman’da kuru soğan üreticisinin yüzünü güldürüyor
Bakan Bolat: "Yıllıklandırılmış cari işlemler açığı 44,4 milyar dolar azalarak, 2024 Ağustos ayı itibarıyla 11,3 milyar dolara gerilemiştir"
Gıda sektörünün ’Oscar’ları belli oldu
Bozkurt’ta belediyenin ceviz bahçesinde ilk hasat yapıldı
En sıcak yaz, elektrik tüketiminde artışa neden oldu