Sinema Şöleni Başlıyor

15 Günde 200'den Fazla Film Gösterilecek Sinemaseverlerin merakla beklediği 29. Uluslararası Film Festivali 3 Nisan günü başlıyor. 2 Hafta sürecek sinema şöleninde 57 ülkeden 243 film gösterilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 29. Uluslararası Film Festivali; Akbank'ın ana sponsorluğunda 3 Nisan Cumartesi başlıyor. 22 bölümde gerçekleştirilecek festival, 18 Nisan'a kadar sürecek. Geçtiğimiz yıl, 162 bin izleyiciyle Türkiye'nin en büyük sinema etkinliği olan festivalde yaklaşık 200 film gösterilecek. İki hafta sürecek sinema şöleninde, 57 ülkeden 243 yönetmenin eserleri izleyiciyle buluşacak. Bu filmler arasında, birbiriyle alakalı ve birlikte izlendiği zaman seyirciyi tatmin edecek yapımlar da yer alacak... İşte, 'beraber' izlenmesi tavsiye edilen filmler...

AİLE BOYU...

Serge Gainsbourg, Jane Birkin ve Charlotte Gainsbourg... Yani, annebaba ve kızları üç farklı filmle festivalde buluşacak!

GAINSBOURG: Yaşamı boyunca protesto edilen, yasaklanan, tartışılan Serge Gainsbourg; ünlü çizer Joann Sfar'ın kendi çizgi romanından beyazperdeye uyarladığı 'Gainsbourg' filmiyle festival programında yer alıyor.
36 DAĞ MANZARASI: Efsanevi Fransız şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve yönetmenin hayatını anlatan film; Gainsbourg'un eski eşi Jane Birkin'in '36 Dağ Manzarası' filmiyle birlikte izlenebilir. Jacques Rivette'in '36 Dağ Manzarası'; 'Yıllara Meydan Okuyanlar' bölümü kapsamında izleyiciyle buluşacak.

ZULÜM: İkilinin şarkıcıoyuncu kızları Charlotte Gainsbourg ise Patrice Chéreau'nun son fimi 'Zulüm'le festivale katılacak.

COEN SEVENLER İÇİN

BLOOD SIMPLE: Sinemaseverler, Joel ve Ethan Coen'in bol ödüllü ilk filmleri 'Blood Simple'ı SİYAD'ın özel bölümünde izleyecek.

KADIN, SİLAH VE ERİŞTE: Programdaki diğer sürpriz ise beşinci kuşak Çin Sineması'nın en seçkin yönetmenlerinden Zhang Yimou'nun 'Blood Simple'ın yeniden yaptığı son filmi 'Kadın, Silah ve Erişte'. 'Dünya Festivallerinden' bölümünde gösterilecek 'Kadın, Silah ve Erişte'; Çin'de yüksek gişe başarısı elde etti. Karşılaştırma yapabilmek adına iki filmi de seyretmek gerek...

WELLES'E SAYGI

BEN VE ORSON WELLES: Festivalde, efsanevi Amerikalı yönetmen Orson Welles hayranlarının da 'kaçırmaması gereken' iki film var. Akbank Galaları'nda yer alan 'Ben ve Orson Welles'; Richard Linklater'ın son filmi. Film; New York Tiyatrosu'nun heyecanlı dünyasıyla birlikte Orson Welles'in karanlık yüzünü de gösteriyor.

KORKUYA DOĞRU: 'İstanbul: İçeriden ve Dışarıdan' bölümünde ise Norman Foster'ın 1943 yapımı klasiği 'Korkuya Doğru' yer alacak. Orson Welles bu filmde, ahlaksız Türk gizli polisi 'Hakkı'yı canlandırıyor!

kaynak:(kralmagazin)

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor