Sinan Ateş davasında 22 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hac...

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı.
Mahkeme başkanı duruşma salonunda mahkeme tarafından kendisine söz verilenler dışında kimsenin konuşmaması konusunda uyarıda bulundu. Mahkeme başkanı, Mustafa Ensar Aykal’ın avukatının duruşmanın kapalı yapılmasına karşı dilekçe verdiğini kaydederek mahkeme heyetinin oy birliğiyle reddettiğini ifade etti.
Mahkeme başkanı bilirkişi raporuna karşı sanıkların beyanlarının alınmasıyla celsenin devam edeceğini bildirdi. Tutuklu sanık Doğukan Çep’in avukatı Emine Tosun, “Ben herkesin huzurunda bu bilirkişiyi tebrik etmek isterim ve kendisi insanüstü bir tutum göstermiştir. Selman Bozkurt dahil bu bilirkişi raporunu okurken kahkaha attığını düşünüyorum çünkü Selman Bozkurt solundan değil sağından vurulmuştur. Ben söz konusu bilirkişi hakkında da suç duyurusunda bulundum ve bu bilirkişi raporunun reddedilmesini talep ediyorum” dedi.
Bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunan sanık Çep, “Selman Bozkurt sağ omzundan vurulduğu halde sol omzundan vuruldu yazmış. Yerden seken tozları görüyor, mandıra arabasını görüyor arabanın içindeki görgü tanığını rapora yazmıyor bari bunları da yazsaydı” diye konuştu.
Sanık avukatları da bilirkişi raporuna itiraz etti.
Avukat beyanlarının ardından mahkeme başkanı avukatların tevsii tahkikat taleplerini değerlendirmek üzere duruşmaya 1 saat ara verdi.
Öte yandan, resmi basın kartı olmayan gazeteciler duruşmaya alınmadı.

Asayiş Haberleri

Kayseri’deki kazada acı haber: Yaşlı adam hayatını kaybetti
Kaza ihbarına giden AFAD ekibinin aracı devrildi: 2 yaralı
Narenciye bahçesinden 350 kilo mandalina çalan 2 şahıs tutuklandı
Antalya’da ev arkadaşı tarafından öldürülen genç Yalova’da toprağa verildi
BM: “Lübnan’dan Suriye’ye göç edenlerin sayısı 100 bine ulaştı”
İsrail’den Gazze Şeridi’nde birçok noktaya saldırı: 12 ölü
Erzincan’da motosikletlilere sıkı denetim
Aksaray’da otomobil cipe arkadan çarptı: 2 yaralı
Kuşadası’nda fuhuş operasyonu
Karaman’da motosiklet kazası: 1 ölü