Siirt’te İl Tarımsal Üretim Planlama Teknik Komitesi toplantısı gerçekleştirildi

Siirt’te Tarımsal Üretimin Planlamasına Yönelik Teknik Komite Toplantısı, Vali Yardımcısı Abdulhamit Mutlu başkanlığında teknik komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.14 Eylül 2023 tarih ve 32309 sayılı Resmi Gazetede yayıml...

Siirt’te Tarımsal Üretimin Planlamasına Yönelik Teknik Komite Toplantısı, Vali Yardımcısı Abdulhamit Mutlu başkanlığında teknik komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
14 Eylül 2023 tarih ve 32309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Tarımsal Üretimin Planlaması Hakkındaki Yönetmelik" çerçevesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarım Müzesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda hayvansal ve su ürünleri üretim planlaması rehberleri değerlendirildi.
Siirt’in hayvansal ve su ürünleri üretimi konuları hakkındaki mevcut durum ve 2024-2026 yılları arasındaki 3 yıllık hedefler görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıya Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, il müdürlüğü idarecileri, Siirt Üniversitesi Ziraat ve Veteriner Fakülteleri Dekan Yardımcıları, DSİ Şube Müdürü Ömer Kızılay ve tarımsal STK başkanları katıldı.

Yaşam Haberleri

Giresun’da kar yağışı nedeniyle mahsur kalan çobanlar kurtarıldı
Kar ve soğukta yayladan zorlu iniş yolculuğu
Elazığ’da otluk alanda korkutan yangın
Sakarya’nın o mahallelerine bin 200 metrelik yeni atıksu hattı
Ahlat’ta domuz sürüsü görüntülendi
Nemrut Kalderası’nın bir yanı sonbahar bir yanı kış
Gümüşhane’de kar ve sis buluştu ortaya tablo gibi bir fotoğraf çıktı
Simillium ile mücadelede yüzde 95 başarı yakaladı
Talas Belediyesi’nin topraksız tarım ürünü safran çiçek açtı
Kahverengi kokarcaya karşı 9 ilçede eş zamanlı mücadele