Seçmen listeleri bugün askıdan indirildi

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu, 12 Hazirandaki 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 18 Martta askıya çıkartılan seçmen listelerini bugün askıdan indirdi.

Seçmen listelerinde isimlerini bulamayan vatandaşlar, nüfus müdürlüklerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 
Yurdun hemen her yerindeki nüfus müdürlüklerinde benzer görüntüler ortaya çıkarken, başkentteki nüfus müdürlükleri de adres kayıtlarını düzeltmek isteyen vatandaşlara hizmet verdi.
Uzun yıllar boyunca hizmet verdiği Kızılay'daki SSK İşhanı'ndan, binanın yıkım kararı uyarınca boşaltılmasıyla Bayındır Sokak'taki yeni yerine taşınan Çankaya Nüfus Müdürlüğünde de büyük bir yoğunluk yaşandı. Müdürlüğün içine sığmayan vatandaşların oluşturduğu uzun kuyruk, binanın dışından caddeye kadar uzandı.
Çankaya Nüfus Müdürü Mustafa Güngörlü, hafta başından bu yana adres değişikliği için ortalama günde bin kişinin kendilerine başvurduğunu bildirdi. 
      
MUHTARLIK BÖLGESİ ASKI LİSTELERİNE İTİRAZ
listede ismi olmayanların İlçe seçim kurulu başkanlığına yaptığı itirazlar, en geç 3 Nisan 2011 Pazar günü saat 17.00'ye kadar kesin karara bağlanacak. Bu kararlara uygun olarak gerekli kayıt ve düzeltme işlemlerinin yapılması ile muhtarlık bölgesi askı listeleri 8 Nisan 2011 Cuma günü kesinleşecek.

Yerel Seçim 2014 Haberleri