Sakarya Valisi Doğan: "Yatırım yapmak isteyen kişi, hem sermayeyi hem yatırımı Sakarya’ya getirecek”

Sakarya’nın yatırımı ve turizmi hakkında konuşan Sakarya Valisi Rahmi Doğan, 'Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya’yı İstanbul’a doğrudan bağlamış ve Sakarya’yı mahallesi haline getirmiş. İstanbul’da doymuş ve yer bulamayan, yatırım yapmak isteye...

Sakarya’nın yatırımı ve turizmi hakkında konuşan Sakarya Valisi Rahmi Doğan, "Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya’yı İstanbul’a doğrudan bağlamış ve Sakarya’yı mahallesi haline getirmiş. İstanbul’da doymuş ve yer bulamayan, yatırım yapmak isteyen kişi, hem sermayeyi hem yatırımı Sakarya’ya getirecek demektir. Siz bunu asla engelleyemezsiniz” dedi.
Sakarya Valisi Rahmi Doğan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan Doğan, 10 gün önce göreve başladığını ifade ederek ilçelerdeki taleplerini dinlediğini aktardı. Vali Doğan, “Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya’yı İstanbul’a doğrudan bağlamış ve Sakarya’yı mahallesi haline getirmiş. Bir saat içinde İstanbul’a kadar gidebiliyorsunuz. İstanbul’da doymuş ve yer bulamayan, yatırım yapmak isteyen kişi, hem sermayeyi hem yatırımı Sakarya’ya getirecek demektir. Siz bunu asla engelleyemezsiniz. Bizim buradaki görevimiz, insanlar buraya yatırım yaparken çevreyi ve doğayı koruyarak usulüne uygun olarak yatırımlar yapsınlar ve istihdam oluştursunlar, üretsin, ihracat yapsın, insanlar kaliteli olsun, istenilen yaşam standardına ulaşsın bütün gayemiz budur. Her gittiğim ilde yapılan çalışmalar ortadadır. Ben Kars’ta turizme yöneldim ve orayı turizme açtık. Ama Sakarya’nın turizm açısından ciddi bir pay alması lazım. Çünkü doğası, yaylası, gölü, denizi var” dedi.

“Arkadaşlara talimat verdim ve Enerji Bakanımızla görüşeceğim”
Sapanca Gölü hakkında konuşan Vali Doğan, “Arkadaşları dinledim özellikle bu su fabrikaları konusundaki hatta buraya geldiğim zaman büyükşehir belediye başkanıyla da görüştüm. Onların ve bizim kontrolümüzde olan su fabrikaları var. Orada bir kamu kaybımız var onları da tespit ettim, arkadaşlara talimat verdim ve Enerji Bakanımızla görüşeceğim. Çevre anlamında da her şeyi takip ediyoruz ve dengeyi kurmamız lazım” diye konuştu.

Sakarya Valisi Doğan: Sakarya Valisi Doğan:

Türkiye Haberleri

Mazhar Alanson’un kızı Eda Alanson hayatını kaybetti
BM, İsrail’in Tulkarem saldırısını kınadı
Muğla’da arıcılara 47,4 milyon TL destek ödemesi yapıldı
Büyükşehir’den ‘AYKART’ uyarısı
Kuşaklar arası bağları güçlendirmek amacıyla 7’den 70’e atletizm pistinde yarıştılar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Ümraniye’de esnafla bir araya geldi
Kayseri Valisi Çiçek: "Birçok suç dalında çok büyük düşüşlerimiz var"
’Eker I Run Koşusu’ için trafiğe kapalı olacak yollar belli oldu
Filistinli yönetmen Sakarya’dan tüm dünyaya çağrı yaptı: “Uyanış için daha fazla geç kalmayın”
Başkan Yetişkin’den can dostlar için mama dağıtımı