Sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin AK Parti grubunun 4’ncü madde üzerinde sunduğu önerge kabul edildi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin AK Parti grubunun 4’ncü madde üzerinde sunduğu önerge kabul edildi.AK Parti Grubu’nun sunduğu önergeye göre sokaklardan toplanarak bakımevlerinde rehabili...

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin AK Parti grubunun 4’ncü madde üzerinde sunduğu önerge kabul edildi.
AK Parti Grubu’nun sunduğu önergeye göre sokaklardan toplanarak bakımevlerinde rehabilite edilen kedilerin sokağa salınması öngörülürken, köpekler ise bakımevlerinde kalacak. Önerge üzerine söz alan AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, "4’ncü madde için öncelikle amacımızı söylemiş olalım ki önergemizin amacı anlaşılsın. Şimdi burada bizim amacımız bugüne kadar günümüzde kontrol edilemez noktaya ulaşan sayısız hayvan popülasyonu sebebiyle artan saldırılar ve uzun süre hastalıklar artarak bir sağlık problemine dönüşebilir. Bu sebeple mevcutta uygulanan yakala, kısırlaştır, sal metodu yerine yakala, kısırlaştır, tut ve sahiplendir modeli burada uygulanıyor. Bir de bizim bu teklifimizde, köpeklerin sahiplendirilinceye kadar bu barınaklarda kalması öneriliyor. Başka hayvanlar da var, belediyelerimiz veya hayvan barınağı kuran diğer kuruluşlarımızın yaptıkları diğer hayvanlarla alakalı değişiklikler var. Örneğin kedi rehabilite edildiğinde doğaya geri salınabilmeli, bunu öngörüyoruz. Köpeklerle alakalı bir sıkıntıyı ise hepimiz burada biliyoruz" dedi.

Siyaset Haberleri

Tunus’ta Kays Said yeniden cumhurbaşkanı seçildi
Silivri Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı yapıldı
Bakan Kacır: “Savunma sanayiinde yerlilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldi”
Bakan Blinken, Mısırlı mevkidaşı Abdellaty ile Orta Doğu’yu görüştü
Adalet Bakanı Tunç: "İyi hal indirimi tartışmalı, toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız"
Ermenistan Cumhurbaşkanı Khachaturyan: “Azerbaycan’la barış anlaşmasının COP29 öncesinde imzalanmasını umuyorum”
Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Filistin Başbakanı Mustafa ile görüştü
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “İsrail’in her türlü yeni macera arayışına ve eylemine karşı daha güçlü ve uygun bir yanıt verilecek”
Başkan Bozbey: "‘2050 Vizyonu Çevre Düzeni Planı’ Bursa’nın kent anayasası olacaktır"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "(Kadınlara yönelik şiddet) Kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz"