Sağlıkfest’e destek için imzalar atıldı

Amasya Üniversitesi, Karabük Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 6-7 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Sağlıkfest olarak adlandırılan Sağlık Bilimleri Festivali’ne kurumsal paydaş desteği sağlayacak. İşbirliği protokolü Amasya Üniversitesi...

Amasya Üniversitesi, Karabük Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 6-7 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Sağlıkfest olarak adlandırılan Sağlık Bilimleri Festivali’ne kurumsal paydaş desteği sağlayacak. İşbirliği protokolü Amasya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından imzalandı.
Sağlıkfest’e yarışma ve atölye çalışmaları boyutuyla destek vereceklerini belirten Rektör Turabi, “Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO ile sağlık hizmetleri alanında oldukça yetkin bir durumdadır. İnsanı önceleyen Sağlıkfest gibi bir girişimde yer alarak insanımızın hem fiziki hem ruhi mânada sağlıklılarına katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Rektör Kırışık ise, Sağlıkfest’i insanlığın en temel haklarından biri olarak görülen sağlık hakkına ilişkin günümüz ve gelecekteki sorunlarına, model tasarım yarışmaları ile yenilikçi sağlık modelleri ortaya koymak amacıyla düzenliyoruz” diye konuştu.
İmza programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya, Prof. Dr. Murat Kurt ile Genel Sekreter Osman Akbaş da katıldı.

Sağlık Haberleri

’Eker I Run Koşusu’nun sağlık sponsoru bu yıl da Medicana oldu
Şeker hastalığından kurtulmak mümkün
Beyin ameliyatlarında nöronavigasyon ile 3 boyutlu görüntüleme
Esnaftan uyarı: Ucuz peynirde süt tozuna dikkat
Çocuğunuzdaki bu eksiklikler Serebral Palsi’nin belirtisi olabilir
Lavanta: Sağlık ve güzelliğin doğal ilacı
Her birey zorlu olaylardan sonra büyüyemiyor
Mamografi ile ilgili söylenenlerden korkmayın: Erken teşhis için çok önemli
Çocuklar 14 yaşına gelene kadar yüzde 70 oranında sporu bırakıyor
Sahada çalışan personele ’Anne Sütü Eğitimi’ verildi