Rusya’nın Tahran Büyükelçisi İran Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Rusya’nın Tahran Büyükelçisi Alexey Dedov, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın açıklamaları nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.Rusya’nın Tahran Büyükelçisi Alexey Dedov, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü...

Rusya’nın Tahran Büyükelçisi Alexey Dedov, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın açıklamaları nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.
Rusya’nın Tahran Büyükelçisi Alexey Dedov, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın Azerbaycan ile Nahçivan’ı birbirine bağlayan Zengezur Koridorunu destekleyen açıklamaları nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kafkasya bölgesinde sürdürülebilir barış ve bölgesel işbirliği vurgusu yapılırken, uluslararası kabul görmüş sınırların değişmesine karşı oldukları bildirildi. Açıklamada, sorunları çözmek ve bölgede barış ve istikrarı tesis etmek için tüm tarafların çıkarlarının göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilerek İran, Rusya ve Azerbaycan arasındaki 3+3 görüşmelerinin önemi vurgulandı.
Zaharova yaptığı açıklamada, İran’ın endişesini anladıklarını ancak ülkesinin Azerbaycan ve Nahçivan’ı Ermenistan üzerinden birbirine bağlayan Zengezur Koridoruna ilişkin tutumunun kesin olduğunu söylemişti.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ise Zengezur koridoruna ilişkin açıklamasında, “İran’ın etrafında şekillenen bazı koridorlar sadece ulusal çıkarlarımızı değil ulusal güvenliğimizi de tehdit etmektedir. Bunun karşısında durmamız bir görevdir” ifadelerini kullanmıştı.

Siyaset Haberleri

İran medyası: “İsrail’in muhtemel bir eylemine karşı gerekli yanıt planı hazırlandı”
Belediye Meclis Grup Başkanı Öztaş: "Hedefimiz, Kütahya halkının en iyi hizmeti alması adına gayretle çalışmalar yapmak”
Ayvalık’ta Anadolu Gençlik Derneği’nden İsrail’e sert tepki
Tunus’ta halk cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında
Denizli AK Parti’de 8. Olağan Kongre Süreci ilçelerden başlıyor
Büyükşehir sokak canlılarını korumak için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini sürdürüyor
Başkan Karalar, İsrail’in katliamını lanetledi
Başkan Sengel’den AK Parti sıralarına: "Haydi yürüyün beraber gidelim"
Kazakistan’da halk nükleer enerji santrali inşası için sandık başında
Yüreğir’de Kent Konseyi kuruldu