Ramazan Geceleri programı devam ediyor

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen Aspuzu'da Ramazan Geceleri programı devam ediyor.

ASPUZU’’DA RAMAZAN GECELERİ DEVAM EDİYOR

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen Aspuzu’da Ramazan Geceleri programı devam ediyor. 09.08.2011 Salı akşam saat 22.00’de başlayan programı Diyanet - Sen Malatya Şubesi düzenledi.
Geceye, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kemal Deniz, Diyanet - Sen Malatya Şube Başkanı Refik Metin, Diyanet – Sen Malatya Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ney dinletisi ile başlayan program, Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin gösterileri ile devam etti. İbiş karakterli tiyatro oyuncusu izleyicilere çikolata dağıttı. Daha sonra sahneye Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Araştırmacı – Gazeteci Yazar Kemal Deniz geldi. Deniz burada yaptığı açıklamada şiirin önemine değinerek, “Şiir hayatımızda hep var oldu, var olmaya da devam edecek” dedi. Malatya Belediyesi’ne teşekkür eden Deniz, ‘Teze Camii, Allah’u Ekber ve Memnun Olmaz Adem’ adlı üç şiirini izleyenleri ile paylaştı. Diyanet – Sen Malatya Şubesi tarafından ise muhteşem bir program gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler izleyenleri adeta mesd etti. Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Diyanet – Sen Malatya Şubesi tarafından düzenlenen geceye katkıda bulunanlara çeşitli hediyeler verdi. Gecenin sonunda ilahi sanatçısı Muhammed Yılmaz bir konser verdi. Program gece geç saatlere kadar devam etti.

HAVUZ BAŞINDA İFTAR KEYFİ
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak günlerle gelen Ramazan Ayı’nda halkın daha serin ve rahat ortamda iftar açmasını sağlamak amacıyla Yeni Camii Meydanı’nda bulunan havuz başı serinliğinde iftar yemeği veriliyor. Vatandaşların bu uygulamadan oldukça memnun olduğu gözlenirken havuz başı serinliğinde iftar etmenin mutluluğunu yaşadılar.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, “Geçen Ramazan Ayı’nda başlattığımız bu uygulamamız lüks otellerin havuz başı konforuyla eşdeğer oldu. Halkımız gayet muntazam bir şekilde Yeni Camii Meydanı’nda üç ayrı noktadan dağıtımını yaptığımız yemeklerini alarak önceden hazırlanmış masalara gelip su sesi eşliğinde iftarlarını açmaktalar. Serin ve nezih bir ortamda açılan bu iftarlar halkımız tarafından da büyük bir ilgi gördü” dedi.
 

Yerel Seçim 2014 Haberleri