Rahatsızlığından dolayı yürüyemeyen çocuk tedavi sonrası adım atacağı günü bekliyor

Serebral palsy hastalığından kaynaklı ayaklarında şekil bozukluğu olan ve yürümekte güçlük çeken 8 yaşındaki Eyüp Efe Altun, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde olduğu ameliyat sonrası yürüyecek.Eskişehir’de yaşayan ve Serebral palsy hastası...

Serebral palsy hastalığından kaynaklı ayaklarında şekil bozukluğu olan ve yürümekte güçlük çeken 8 yaşındaki Eyüp Efe Altun, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde olduğu ameliyat sonrası yürüyecek.
Eskişehir’de yaşayan ve Serebral palsy hastası olan 8 yaşındaki Eyüp Efe Altun, rahatsızlığından dolayı kaslarında meydan gelen kasılmadan dolayı yürüme zorluğu çekiyordu. Ayaklarındaki şekil bozukluğundan dolayı Eyüp Efe Altun, birtakım cerrahi işlemler ve fizik tedavilerde istenilen sonucu alamadı. Bunun üzerine hasta Eskişehir Şehir Hastanesi’nde görevli Ortopedi uzmanı Op. Dr. Onur Gök tarafından ameliyat edildi. Burada 1 buçuk saat süren hem kemik hem yumuşak doku ameliyatı sonrası Eyüp Efe Altun’un ayakları alçıya alındı. Eyüp Efe Altun, taburcu olup yürüyeceği günü bekliyor.
“Amacımız Efe’nin yere düzgün bir şekilde basmasını sağlamak”
Eyüp Efe Altun’unu ameliyat eden Ortopedi uzmanı Op. Dr. Onur Gök, “Hastamız 7 yaşında ve Serebral palsy hastası. Serebral palsy; anne karnında başlayıp 5 yaşına kadar devam edebilen, beynin oksijensiz kalmasıyla meydana gelen bir rahatsızlıktır. Ortopedi kısmı ise kaslarda meydana gelen kasılmalara bağlı deformitelerdir. Bu durum hastanın yürüme problemine sebep olmaktadır. Bu zamana kadar yapılan bir takım cerrahi işlemlerden ve fizik tedavilerden sonra yaşın ilerlemesiyle deformiteler devam ettiği için tekrar ameliyat kararı aldık. Amacımız Efe’nin yere düzgün bir şekilde basmasını sağlamak. Hem kemik hem yumuşak doku ameliyatları yaptık. Ameliyat ortalama 1 buçuk saat sürdü. Şuanda ayağında alçıları var bunları 5 ila 6 hafta sonra çıkartacağız. Ardından fizik tedavi gereksinimi olacak. Efe’nin daha kaliteli bir yaşantısı olmasını ümit ediyoruz. Ameliyatımızı cuma günü yaptık, bütün vücut verileri stabil olduğu için bugün taburcu etmeyi planlıyoruz. Şuan da her şey oldukça yolunda” diye konuştu.

Sağlık Haberleri

SANKO Üniversitesi Hastanesi Uzm. Diyetisyeni Demirkıran: “Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için en önemli etmendir”
Yerel yönetimler arasında bir ilk: Temiz Petek Projesi
SCÜ’nün yeni hastanesi 2025’te tamamlanacak
Başhekim Ergenç, yeni atanan acil uzmanları ve pratisyen hekimlerle bir araya geldi
Dr. Ağırtaş: "Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır"
Kahramankazan Belediyesinden okul kantinlerine denetim
Söke’de kalp sağlığına dikkat çekildi
Uzm. Dr. Alperen Halil Hayla göreve başladı
ABB’den “Dünya Akciğer Günü” etkinliği
Yunusemre’de Alzheimer Merkezi kuruluyor