Popeyes'ten Türkiye'ye yatırım

Fast food zinciri Popeyes, Türkiye'de 5. yılını kutlamak ve büyüme hedeflerini paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

İSTANBUL - Popeyes Dünya Başkanı Cheryl A. Bachelder, ''Türkiye'de istikrarlı ekonomik politikaların sürekli olması Popeyes'in Türkiye'ye yatırım yapmasını cazip hale getiriyor'' dedi.
Fast food zinciri Popeyes'in dünyada 40. ve Türkiye'de 5. yılını kutlamak, orta vade hedefleri ve projelerini değerlendirmek, dünyadaki gelişmeleri ve büyüme hedeflerini paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Popeyes Dünya Başkanı Cheryl A. Bachelder, şirketin 26 ülkede yaklaşık 2 bin 44 şubesi ve 40 bin çalışanı olduğunu söyledi. Büyümekte olan ve şirketin büyümesine katkı sağlayacak pazarlara öncelik verdiklerini ifade eden Bachelder, ''Uluslararası büyümemizde doğru işbirlikleri ve doğru lokasyonda olmak iki önemli faktör. Bu sayede uluslararası büyüme ve genişleme gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz 5 yılı da göz önüne alırsak TAB Gıda ile olan işbirliğimizin ne kadar doğru olduğu açıkça ortadadır. Türkiye'de TAB Gıda işbirliği ile daha da büyüyeceğimize inanıyoruz'' dedi.
2011 yılında dünya genelinde 140 şube açıldığını ve bunların çoğunun Türkiye'de olduğuna dikkati çeken Bachelder, Popeyes'in 1,9 milyar dolarlık satış hacminine ve yıllık ortalama yüzde 20'lik büyüme oranına sahip olduğunu hatırlattı. Bachelder, Popeyes Türkiye'nin, 100 şubesi olan Güney Kore'nin ardından dünya sıralamasında ikinci sırada yer aldığına dikkat çekti.
2012 yılı içinde dünya genelinde yaklaşık 135 ila 155 yeni restoran açmayı planladıklarını belirten Bachelder, ABD'de Popeyes severlerin yılda 120 bin ton tavuk ve 17 bin 500 ton patates tükettiği bilgisini verdi.

-''Türkiye'deki istikrarlı ekonomik politikaların sürekli olması, Türkiye'ye yatırım yapmayıı cazip hale getiriyor''-

Toplantı sonrasında Türkiye'ye yatırım konusunda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bachelder, ''Türkiye'de giderek artan bir nüfus ve tüketim hacim söz konusu. Bütün bunların yanında Türkiye'de istikrarlı ekonomik politikaların sürekli olması Popeyes'in Türkiye'ye yatırım yapmasını cazip hale getiriyor. Türkiye'nin mevcut durumuna baktığımızda Popeyes'in Türkiye'deki hedefleri daha çok ileriye dönük ve uzun vadeli. Türkiye'nin içinde bulunulan ekonomik krizdeki durumu ve ileriye dönük de bir istikrar sürdüreceğini gözeterek uzun vadeli yatırım hedeflerimiz Popeyes olarak zaten var'' şeklinde değerlendirmede bulundu.
Dünya ölçeğinde 26 ülkede faaliyet gösteriyor olsalar da daha küçük ölçekli bir marka olduklarını ifade eden Bachelder, çok hızlı büyüyen bir marka olarak pazar paylarını artırmak istediklerini dile getirdi.
TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici ise, bu yıl yüzde 30'luk bir büyüme hedeflediklerini belirtirken, ''90 milyon dolarlık yatırım ile ortalama 120 restoran açmayı ve yine bu yıl içinde 3 bin 500 kişiyi işe almayı planlıyoruz'' ifadesini kullandı.
Dikici, Popeyes'in Türkiye'deki büyümesine ve gelecek hedeflerine ilişkin şunları söyledi:
''2015 yılına kadar toplam 250 milyon dolarlık yatırımla, bin 100 restoran ve 25 bin çalışana ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye'de yılda 800 bin ton et tüketiliyor ve bunun yaklaşık 8 bin tonunu da TAB Gıda karşılıyor. TAB Gıda yılda 20 bin ton patates, 2 bin ton domates ve 120 milyon adet ekmek kullanıyor.''

Hibe - Proje - Burs Haberleri