Polonya Cumhurbaşkanı Duda: "Ülkemize nükleer silah yerleştirilmesine hazırız"

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, NATO’nun doğu kanadında güvenliğin güçlendirilmesi amacıyla Polonya’ya nükleer silah konuşlandırmasına hazır olduklarını söyledi.Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya basınına verdiği röportajd...

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, NATO’nun doğu kanadında güvenliğin güçlendirilmesi amacıyla Polonya’ya nükleer silah konuşlandırmasına hazır olduklarını söyledi.
Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya basınına verdiği röportajda, Polonya topraklarına nükleer silah yerleştirilmesine hazır olduklarını söyledi. Rusya’nın Kaliningrad bölgesini giderek daha fazla militarize ettiğini, son olarak nükleer silahını Belarus’a konuşlandırdığını belirten Duda, "Eğer müttefiklerimiz NATO’nun doğu kanadında güvenliği güçlendirmek amacıyla nükleer paylaşımın bir parçası olarak topraklarımızda nükleer silah konuşlandırma kararı alırsa biz buna hazırız" dedi.
Ülkesinin Kuzey Atlantik Paktı’nın bir müttefiki olduğunu, yükümlülükleri bulunduğunu ifade eden Duda, kendilerinin yalnızca bu kapsamdaki ortak politikayı uyguladıklarını dile getirdi.

"Çok büyük ve ciddi bir fikir"
Cumhurbaşkanı Duda’nın önerisini Başbakan Donald Tusk ise, "çok büyük ve ciddi bir fikir" olarak değerlendirdi. Parlamentoda gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine Polonya’nın güvenli ve mümkün olduğunca iyi silahlandırılmış olmasını önemsediğini belirten Tusk, "Her türlü girişimin, her şeyden önce sorumlu kişiler tarafından iyi hazırlanmasını ve hepimizin bunu istediği konusunda ikna olmasını isterdim. Bu çok büyük, çok önemli bir fikir. Cumhurbaşkanını böylesi bir açıklama yapmaya iten tüm koşulları bilmem gerekir" dedi.

Siyaset Haberleri

Adalet Bakanı Tunç: “Türkiye Yüzyılı’nın başında darbe anayasasıyla yolumuza devam etmek bizim için bir yüz karası”
Vali Zorluoğlu, Lübnan’dan tahliye edilenlerin Diyarbakır’a getirileceği iddialarını yanıtladı: "Böyle bir talimat almadık ve böyle bir talimat beklemiyoruz"
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "Savunma sanayideki başarımız, Türkiye’nin de başarısı olacak" dedi.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "Savunma sanayi alanında Türkiye ile ortak çalışmamız olacak. Türkiye’den ihtiyacımız olanları belirledik, ekipleri kurduk" dedi.
Türkiye ile Sırbistan arasında 11 anlaşma imzalandı
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "İyi ve güçlü bir savunma sanayimiz olmalı ki barışı koruyabilelim. Savaş istemiyoruz. Sırbistan’ı güvende tutmak istiyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı Özel: "İktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler Türkiye ve Sırbistan olarak el ele adım atmalıyız. Ama bu adım, barışın korunmasını temine dayalı bir savunma sanayinin aramızda teşkilidir" dedi.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkanlar’daki sorunu çok iyi anlıyor ve diyaloğun çözüm yolu olduğunu söylüyor. Balkanlar’daki en güçlü aktör Türkiye. Erdoğan’a teşekkür ediyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bağımsız Filistin devletinin kurulması şart. Tüm ülkeleri bağımsız Filistin devletini tanımaya çağırıyorum" dedi.