''PlayStation VITA'' tanıtıldı

Timuray, bu işbirliği sayesinde eğlenceye mobilite katılacağını belirterek, dünyanın yepyeni bir mobil gerçek ile karşı karşıya olduğunu kaydetti

İSTANBUL (A.A) - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, PlayStation için Sony'nin, dünyada 3G iletişim ortağı olarak Vodafone'u tercih ettiğini belirterek, ''Vita kullanıcıları, eğlencelerini kesintisiz olarak 3G teknolojisiyle her yerde kullanabilecekler'' dedi.
     Timuray, ''Dünyayla yerinden oyna'' sloganıyla piyasaya sunulan PlayStation Vita'nın tanıtımında konuşan Timuray, bu işbirliği sayesinde eğlenceye mobilite katılacağını belirterek, dünyanın yepyeni bir mobil gerçek ile karşı karşıya olduğunu kaydetti.
     Timuray, dünya nüfusunun yüzde 80'inin birbirleriyle her an haberleşip bilgi alışverişinde bulunabildiğini ifade ederek, mobil gerçekliğin tüketim alışkanlıklarını da kökünden değiştirdiğini, cep telefonlarının finanstan sağlığa ve pek çok alanda yeni kullanım alışkanlığı sağladığını söyledi.
     Bu kullanım alışkanlıklarından birinin de mobil kullanım alışkanlığı olacağını anlatan Timuray, ''Sony firması , eğlencede son nokta olan Vita'yı tüketiciye sundu. Sony, dünyada 3G iletişim ortağı olarak Vodafone'u tercih etti. Vita kullanıcıları, eğlencelerini kesintisiz olarak 3G teknolojisiyle her yerde kullanabilecekler'' diye konuştu.
     Timuray, Vita kullanıcılarının dünyanın herhangi bir yerindeki oyuncularla oynayabileceğini aktararak, ''Vodafone olarak bu stratejik projede, Sony ile birlikte hareket etmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'deki tüketicilerimize dünya ile aynı anda sunmaktan ve bunu yapan ilk ve tek operatör olmaktan gurur duyuyoruz. Bu projenin eğlence tüketicileri için hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.
     Sony Eurasia AŞ Genel Müdürü Mohsen Noohi ise Türkiye'deki tüketicilerde büyük bir heyecan gördüklerini belirterek, ''Dünyada 16 milyon insan oyun oynuyor. Bunlardan 8 milyonu konsol oyunu oynuyor. Oyuncuların yüzde 75'i erkek ve yüzde 25'i kadın. Değişik teknoloji ve cihazlar kullanarak geniş bir portföy oluşturabiliriz'' diye konuştu.
     ''Türkiye'de geçen yıl yerel 3 oyun vardı ve bu yıl en az 5 oyun getirmeyi istiyoruz'' diyen Noohi, Türkiye'nin bir oyun toplumu olmasını sağlamak istediklerini kaydetti.
    
     -''PlayStation oyun endüstrisini değiştirdi''-
    
     Noohi, oyundan hoşlanan insanlara hitap etmek istediklerini ifade ederek, yeni ve zengin bir oyun deneyimi sunan Vita'da, kameralar, dokunmatik ekran, arka ve ön işletim yeteneği gibi özelliklerin bulunduğunu söyledi. PlayStation Vita ile sosyal medyaya bağlanma gibi bir imkanının bulunduğunu anlatan Nooihi, şunları aktardı:
     ''Bu ürün, statik oyunun çok ötesine geçti. Bir dizi değişik ekran ve ürün geliştirdik. Size paylaşma ve oynama fırsatı veriyorlar. Bu ürünlerle aileniz ile oynayıp, bilmediğiniz insanlarla tanışabiliyorsunuz. Vita ile müzik dinleyip video izleyebiliyorsunuz. İnsanlar gerçek yaşam oyunlarına saatler harcıyorlar. PlayStation oyun endüstrisini değiştirdi. Kendi başınıza değil, dünyadaki arkadaşlarınızla aynı oyunları oynayabiliyorsunuz. Stratejik ortaklık yapabiliyorsunuz. Ancak bağlanabilirlik bütün dünyada servis sağlayıcılarınca desteklenmesi gerekiyordu. bunun için Vodafone ile iş birliği yaptık. Oyun pazarı Türkiye'de çok hızlı büyümekte. Türkiye'deki oyun pazarında yüzde 83 pazar payımız var. 230 bin insan PlayStation'a kayıtlı durumda bulunuyor ve bu sayı her gün büyüyor.''
     Sony Eurasia AŞ Pazarlama Direktörü Richard de Barbanson da PlayStation oyuncularının yüzde 70'inin erkek olduğunu belirterek, daha büyük bir müşteri portföyüne ulaşmak istediklerini söyledi.
    
     -''3G'li model 959 lira, Wifi'li modeli759 lira''-
    
     Sony Eurasia AŞ Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli, Vita'nın 5 inç (16:9), 960x544 piksel, yaklaşık 16 milyon 770 bin renk, organik ışık yayan (OLED) çoklu dokunmatik ekran, güçlü ana işlemci/grafik işlemci, dokunmatik arka yüzey, çift analog kontrol, hareket sensörleri ve çift kamera özelliğinin bulunduğunu anlatarak, İlk defa, bir taşınabilir eğlence sisteminde bulunan çift analog kontrolün, daha geniş bir oyun türü yelpazesinin taşınabilir deneyime getirilmesini sağladığını kaydetti.
     Vita'nın mobil eğlenceye yeni bakış açısı getirdiğini ifade eden Gebeceli, 22 Şubat'ta wifi ve 3G Vodafone ile avantajlı paketlerin müşterilere sunulduğunu bildirdi. Gebeceli, bir soru üzerine PS Vita'nın satış rakamları hakkında ellerinde net bilgi olmadığını belirterek, 3G'li modelin 959 lira, Wifi'li modelin 759 lira olduğunu söyledi.
     ''3G'li modellerle data paketiyle beraber satış olacak mı-'' sorusu üzerine de Gebeceli, paketlerin cep merkezlerinde satılabileceğini, 59 ve 69 liralık paketlerin bulunduğu ve Vita'nın Vodafone'dan alındığında Wipeout oyununun hediye edileceğini söyledi.
 

Hibe - Proje - Burs Haberleri