Otomatik Meteoroloji Gözlem Sistemleri sayısı 2 bin 57’ye ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2002 yılında 31 olan Otomatik Meteoroloji Gözlem Sistemleri sayısını bu yıl itibarıyla 2 bin 57’ye ulaştırdı.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce hava ve i...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2002 yılında 31 olan Otomatik Meteoroloji Gözlem Sistemleri sayısını bu yıl itibarıyla 2 bin 57’ye ulaştırdı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce hava ve iklimi anlamak, meteorolojik kaynaklı afetlerin neden olduğu can ve mal kayıplarını azaltmak, Türkiye için gelişmiş araştırma, gözlem ve tahminler hazırlamak amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde 2002 yılında 31 olan Otomatik Meteoroloji Gözlem Sistemleri sayısı, bu yıl itibarıyla 2 bin 57’ye ulaştırıldı.
Otomatik Meteoroloji Gözlem Sistemlerinden alınan veriler, orman yangınlarına yönelik önceden tedbir alınmasını sağlamak üzere Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi (MEUS) vasıtasıyla Orman Genel Müdürlüğü ile paylaşıldı. 2022 yılında yağış tahmin tutarlılığı yüzde 90,9, sıcaklık tahmin tutarlılığı da yüzde 87,3 olarak gerçekleşti.
Öte yandan meteorolojik uyarıları, renk kodlarıyla ifade edilen MeteoUYARI sistemi ile yayınlamaya başlandı. Bu kapsamda 2022 yılında 603, 10 Ekim itibarıyla ise 447 meteorolojik uyarı hazırlandı.
72 saate kadar hazırlanan Alansal Yağış Miktarı Haritalarının tahmin periyodu da 2022 aralıktan itibaren 120 saate çıkarılarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün web sitesinden vatandaşlarla paylaşılmaya başlandı.

Yaşam Haberleri

Beyşehir Gölünde balık boy denetimi
Yüksekova’da çiftçiler bilgilendiriliyor
Amasya’da ormanların geleceği için 7 gün, 24 saat esaslı mobil kontroller başladı
Elazığ’da orman suçlarıyla mücadelede sıkı denetim
Fethiye’de eskiyen içme suyu hatları yenileniyor
Kahramanmaraş’ta Hurman Kalesi sarıya büründü
Siirt’te köy yolları onarılmaya devam ediyor
Bolu’daki en büyük orman yangınında tarihi rol oynamıştı: Kuraklık orayı da vurdu
Kapadokya’da sonbahar güzelliği
Konyaaltı Sahili’nde işletmelere sıkı denetim