Osmancık Kapari turşusu, coğrafi işaret olarak tescillendi

Osmancık Kaymakamlığının ilçenin tarihini ve kültürünü tanıtmak amacıyla başlattığı çalışma kapsamında Coğrafi İşaret başvurusunda bulunulan Osmancık kapari turşusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.Osmancık Kaymaka...

Osmancık Kaymakamlığının ilçenin tarihini ve kültürünü tanıtmak amacıyla başlattığı çalışma kapsamında Coğrafi İşaret başvurusunda bulunulan Osmancık kapari turşusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.
Osmancık Kaymakamlığı, ilçenin tanınırlığını arttırmak, tarihini ve kültürünü tanıtmak amacıyla büyük bir çalışma başlatmıştı. Bu kapsamda “Osmancık Irgat Böreği”, “Osmancık Kapari Turşusu”, “Osmancık Yaprak İçi Yemeği” ve “Osmancık Yırtmaç Yemeği” için Coğrafi İşaret, Osmancık Sarı Kantaron yağı içinse patent başvurusunda bulunulmuştu.
Osmancık Kaymakamı Furkan Duman, "Kaymakamlığımız tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na Coğrafi İşaret başvurusunda bulunulan Osmancık Kapari Turşusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiştir. İlçemize ve ilimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kültür Haberleri

Altın Portakal’da açılış galası yapıldı
Babadağ’ın zengin tarihine ışık tutan fotoğraflar 6. BabaFest’te görücüye çıktı
Çorbalı festival daveti
Devlet sanatçısı Erbil’den minyatür sergi “Muğla’ya Sevgilerle”
89. Geleneksel İznik Panayırı başladı
"Altın Portakal Film Festivali" geleneksel kortejiyle başladı
Gümüşhane’nin yöresel lezzetleri jürinin karşısında kıyasıya yarıştı
Çandır Şenliği öz yurdunda gerçekleşti
Mersin Bellek Ofisi, ’Türkiye Türkçesi Ağızları Atlası Projesi’ne destek veriyor
Bingöllü çocuklar Filistinli çocuklar için çizdi