Ölmek üzere olan yavru şahini hayata bağladı

Tunceli’de, ölmek üzere olan yavru bir şahin bulan Özgür Yeğin, yavruyu sahiplenerek hayata tutunmasını sağladı. Şahini elle besleyen Yeğin, tamamen büyümesiyle yeniden doğal ortamına bırakacağını ifade etti.Tunceli’nin Nazımiye ilçesi...

Tunceli’de, ölmek üzere olan yavru bir şahin bulan Özgür Yeğin, yavruyu sahiplenerek hayata tutunmasını sağladı. Şahini elle besleyen Yeğin, tamamen büyümesiyle yeniden doğal ortamına bırakacağını ifade etti.
Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Geriş Köyü’nde yaşayan Özgür Yeğin, yaklaşık 2 ay önce bir ağacın altında ölmek üzere olan yavru bir şahin buldu. Annesi tarafından yuvadan atıldığı ya da düştüğü tahmin edilen şahini eve götüren Yeğin, beslenmesini yaparak hayata tutunmasını sağladı. Şimdilerde oldukça büyüyen şahini ağaca yaptığı kafeste besleyen Yeğin, kuşu doğada tek başına yaşayabileceği duruma gelince salacağını söyledi.
Şahini ağacın altında bulduğunu belirten Yeğin, “Bulduğumuz zaman halsiz ve ufak bir yavruydu. Neredeyse ölecekti. Besledik. Şu anda bayağı büyüdü. Çok güzel bir kuş oldu. Onu tekrardan doğasına bırakacağız. Bizim ne kadar yaşam hakkımız varsa bu kuşun da bütün canlıların da bu doğada yaşama hakkı var” dedi.

Yaşam Haberleri

Ortaca’da hayvan sağlığı çalışmaları hızla devam ediyor
Cizre Barajı çiftçilere sulama alanı oluşturacak
Türkiye’nin son 24 saatlik yağış şampiyonu Artvin oldu
Vali Çiçek, İl Afet Risk Azaltma Planı’ndaki 89 eylem tamamlandı
Rize’de yıllık ortalama metrekareye 2 bin 309 kg yağış düştü
Türkiye’de yeni bir akrep türü keşfedildi
Samsun İRAP’ın 649 eyleminden 253’ü tamamlandı
Fiskaya peyzaj çalışmaları tamamlandı
Bursa sis altında
Elazığ’da 22 kaçak avcıya idari işlem uygulandı