Olimpiyatlar Oyunları’na ilk kürek kotasını Elis Özbay aldı

Milli kürekçi Eliz Özbay, İsviçre’de yapılan Dünya Olimpiyat Kota Yarışları’nda elde ettiği sıralama ile Olimpiyat Oyunları biletini aldı ve Türkiye’yi Olimpiyat Oyunları’nda temsil edecek ilk kadın kürek sporcusu oldu.Milli kürekçi El...

Milli kürekçi Eliz Özbay, İsviçre’de yapılan Dünya Olimpiyat Kota Yarışları’nda elde ettiği sıralama ile Olimpiyat Oyunları biletini aldı ve Türkiye’yi Olimpiyat Oyunları’nda temsil edecek ilk kadın kürek sporcusu oldu.
Milli kürekçi Elis Özbay, Dünya Kürek Federasyonu’nun Olimpiyat Kota Yarışları’ndan elde edilen sonuçlar doğrultusunda hazırladığı sıralama ile Türkiye’yi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Kadınlar Tek Çifte (W1X) sınıfında temsil etme hakkı kazandı. Elis, Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi kürek sporunda temsil edecek ilk kadın sporcu olacak.
Fenerbahçe altyapısından yetişen ve 2 dünya ve 2 Avrupa şampiyonluğu bulunan Elis Özbay, İsviçre’de katıldığı son kota müsabakalarında gösterdiği başarılı performansla Paris biletini almaya hak kazandı.

Spor Haberleri

Kayserili okçular Antalya’dan 4 madalya ile döndü
Kayseri’de sporculara malzeme dağıtımı
Ereğligücü Futbol Akademisi seçmeleri başlıyor
Sporda başarının adı: ERVA
Adnan Polat: "Florya arazisi için kasım ayının başında duyuruya çıkmayı düşünüyoruz"
Altınordu’da hedef Kastamonuspor galibiyeti
Çayırova Belediyesi, PizzaBulls CO Basketbol’u konuk edecek
Tenis Federasyonu’nda ’Diplomatik Tenis Günü’ düzenlendi
Dursun Özbek: "8.9 milyar TL ile kulüp tarihimizde konsolide hasılat rekorunu kırdık"
İlhan Palut: “Aleyhimize olan görüntüyü bir ivmeyle tersine çevirmek istiyoruz”