Öğrencilere su verimliliğinin önemi anlatıldı

Su verimliliği seferberliği çerçevesinde eğitimlerine devam eden Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilkokul öğrencilerini verimli su kullanımı konularında bilgilendirdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdo...

Su verimliliği seferberliği çerçevesinde eğitimlerine devam eden Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilkokul öğrencilerini verimli su kullanımı konularında bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Su Verimliliği Seferberliği” kampanyası Aydın’da da devam ediyor. Bu çerçevede harekete geçen Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince verilen eğitimler de aralıksız sürüyor. Su israfının önlenmesi ve su verimliliği kültürünün oluşturulması hedeflenen kampanya kapsamında Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Karacasu ilçesi Yenice İlkokulu’nda “Haydi Sen de Su Gönüllüsü Ol” etkinliği yapıldı. Etkinlik çerçevesinde 3. ve 4. sınıf öğrencileri, verimli su kullanımı konularında bilgilendirildi. Ayrıca öğrencilere eğitim materyali ve “Suyun Ayak İzleri” isimli hikaye kitapları dağıtıldı. Su verimliliği seferberliği farkındalık eğitim programının Aydın’da yıl boyunca devam edeceği öğrenildi.

Yaşam Haberleri

Muş’un yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı
Kesintisiz içme suyu için hem yeni kaynak hem de güçlü altyapı
Alanya’daki orman yangını kontrol altına alındı
Koru mahallesi kapalı otopark ve kent meydanına kavuştu
Terme’de mevsimlik çiçekler toprakla buluşmaya hazırlanıyor
Dev kaya parçası yola düştü
Uşak’ta kaldırımlar daha konforlu hale geliyor
Uşak Valiliğinden zirai meteorolojik uyarı
Alanya’da orman yangını
Başiskele’de çevre kirliliğine izin verilmiyor