Niğde’de ekmek fırınlarına sıkı denetim

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri fırınlara yaptığı denetimleri sıklaştırdı.Niğde Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Gıda Kontrol ekipleri tarafından tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşmalarının temini amacıyla unlu ma...

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri fırınlara yaptığı denetimleri sıklaştırdı.
Niğde Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Gıda Kontrol ekipleri tarafından tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşmalarının temini amacıyla unlu mamuller, ekmek ve pide üretim ve satış yerlerinde denetin gerçekleştirildi. Ekiplerin yaptığı denetimlerle gıdadan kaynaklı hastalıkların engellenmesi, vatandaşların güvenilir gıda tüketmeleri hedefleniyor. Fırın denetimlerinde işletmelerin kayıt belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri, satış şartları ve ekmek gramajları kontrol ediliyor. Öte yandan işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendiriliyor.
Niğde Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada; "Satın alınan gıdalarla ve herhangi bir olumsuzlukla ilgili ihbar ve şikayetlerini ’174 Alo Gıda Hattı’ na yada en yakın İl, İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine bildirebilirler” denildi.

Sağlık Haberleri

Rize’de ‘Dünya Yürüyüş Günü’ etkinliği
’Eker I Run Koşusu’nun sağlık sponsoru bu yıl da Medicana oldu
Şeker hastalığından kurtulmak mümkün
Beyin ameliyatlarında nöronavigasyon ile 3 boyutlu görüntüleme
Esnaftan uyarı: Ucuz peynirde süt tozuna dikkat
Çocuğunuzdaki bu eksiklikler Serebral Palsi’nin belirtisi olabilir
Lavanta: Sağlık ve güzelliğin doğal ilacı
Her birey zorlu olaylardan sonra büyüyemiyor
Mamografi ile ilgili söylenenlerden korkmayın: Erken teşhis için çok önemli
Çocuklar 14 yaşına gelene kadar yüzde 70 oranında sporu bırakıyor