NATO’nun yeni genel sekreteri Rutte oldu

NATO, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi yeni genel sekreter olarak onayladı. Rutte, görev süresi 1 Ekim’de sona erecek olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in yerini alacak.NATO’nun yeni genel sekreteri belli oldu. NATO’dan yapıla...

NATO, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi yeni genel sekreter olarak onayladı. Rutte, görev süresi 1 Ekim’de sona erecek olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in yerini alacak.
NATO’nun yeni genel sekreteri belli oldu. NATO’dan yapılan yazılı açıklamada, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin 32 üye ülkenin desteğini almasının ardından yeni genel sekreter olarak atandığı duyuruldu. Rutte’nin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in görev süresinin sona ereceği 1 Ekim’de ittifakın başına geçeceği ifade edildi.

Romanya Başbakanı adaylık çekilmişti
Öte yandan 57 yaşındaki Rutte, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in geçtiğimiz hafta yarıştan çekildiğini duyurmasının ardından tek aday olarak kalmıştı. Hollanda’da koalisyon hükümetinin dağılması üzerine 7 Temmuz 2023’te istifa eden Rutte, yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık görevini sürdürüp daha sonra aktif siyaseti bırakacağını duyurmuştu.

Stoltenberg’in görev süresi 4 kez uzatılmıştı
2014’ten beri NATO’nun genel sekreteri olan 65 yaşındaki Stoltenberg’in görev süresi, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna işgalini başlatmasıyla 4 kez uzatılmıştı.
Stoltenberg, Norveç’te 1996’dan 2000’e kadar Maliye Bakanı, 2000-2001 ve 2005-2013 yılları arasında başbakanlık yapmıştı.

Siyaset Haberleri

Adalet Bakanı Tunç: "Bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili soruşturma başlatıldı”
İsrail Savunma Bakanı Gallant’ın ABD ziyareti ertelendi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, rektörlerle bir araya geldi
İletişim Başkanı Altun: "Sosyal medya başta olmak üzere dijital mecralara ilişkin etkin hukuki düzenlemelere caydırıcı tedbirlere ihtiyacımız var”
Vali Önder Bakan: Amasya’mızın yarınlarını en doğru şekilde planlamalıyız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Guterres: "Gerçekten yıkıcı sonuçları olacak topyekun bir savaşın eşiğindeyiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Berdimuhammedov ile görüştü
CHP Genel Başkanı Özel: "Bugünden yarına saldıracaklarına dair hiçbir şey yok”
Netanyahu, Nasrallah’ın halefi olarak görülen Safiyuddin’in öldürüldüğünü iddia etti