Muğla’nın 4 mezbahasında 2023 yılında 15 bin 565 büyükbaş hayvan kesildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, modern teknolojiye sahip Menteşe, Marmaris, Milas ve Fethiye Mezbaha Tesisleri vatandaşlara kaliteli, güvenli ve uluslararası standartlara uygun hizmet vermek için çalışmalarına ara...

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, modern teknolojiye sahip Menteşe, Marmaris, Milas ve Fethiye Mezbaha Tesisleri vatandaşlara kaliteli, güvenli ve uluslararası standartlara uygun hizmet vermek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Vatandaşlara gıda güvenliği, hijyen standartlarında en iyi hizmeti vermek için çalışan Büyükşehir Belediyesi mezbaha tesislerinde 2023 yılı içerisinde 15 Bin 565 büyükbaş, 10 Bin 617 adet küçükbaş hayvan kesilerek 4 Milyon 867 Bin 673 kg kırmızı et elde edildi. 2014 yılından bugüne kadar toplam kesilen hayvan sayısı da 228 bin 335, üretilen et miktarı da 39 milyon 146 bin 29 kg’a ulaştı.
Mezbaha tesislerinin ISO 22000:2018 sertifikaları yenilendi
Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Menteşe, Milas, Marmaris Mezbaha Tesisleri Uluslararası Gıda Güvenliği ve Hijyen Standartlarına uygun kırmızı et üretimi yapıldığı anlamına gelen ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleşen tüm denetimlerden başarıyla geçerek sertifikalarını yeniledi. Mayıs 2023’de Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Fethiye mezbahası da yapılan modernizasyon çalışmalarından sonra ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleşen tüm denetimlerden başarıyla geçerek sertifikasını aldı. Mezbaha Tesisleri kırmızı et üretimi ile 2023 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Denetçileri tarafından gerçekleştirilen tüm denetimlerde de üstün not aldı.
“Çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenli gıda” misyonuyla hizmet veriliyor
Modernizasyon ve iyileştirme çalışmalarına da ara vermeksizin devam edilen Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbaha tesislerinde teknolojik gelişmelerin takibi, hizmet içi eğitimler, “Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği” kapsamında yapılan aylık kalıntı analizleri ve mikrobiyolojik analizler, Veteriner hekimlerin titizlikle yürüttüğü kontroller ve soğuk zincirin korunduğu tam donanımlı et taşıma araçlarıyla “Çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenli gıda” misyonuyla Muğla’da vatandaşlara hizmet veriliyor.

Ekonomi Haberleri

Tamir ve bakımlar öz kaynaklarla yapılıyor
Bozkırda yeni hasat ballar paketlenmeye başladı
Malazgirt’te IPARD III Programı anlatıldı
Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
Denizli Teknik Tekstil Merkezi, İzmir’de gözde oldu
Tezgahların en pahalı balığı mezgit oldu
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ’’Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi için Brüksel’de görüşmeler başladı’’
Kuşadası’nda kruvaziyer bereketi Ekim ayında da devam ediyor
Tezgahlarda palamut bereketi
Sinop’ta çeltik hasadı