Muğla’daki üniversitenin kurucusu Koçman, sanatla anıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), üniversitenin kurucularından merhum Sıtkı Davut Koçman’ı, ölümün 19. yıl dönümünde düzenlenen 3. Ulusal Resim Yarışması Sergisi’nin açılış töreniyle ve MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etki...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), üniversitenin kurucularından merhum Sıtkı Davut Koçman’ı, ölümün 19. yıl dönümünde düzenlenen 3. Ulusal Resim Yarışması Sergisi’nin açılış töreniyle ve MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikle anıldı.

Sergi açılış töreni ve anma programı, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda gerçekleştirildi. 3. Ulusal Resim Yarışması sonucunda ödül alan eserlerin sergilendiği etkinlikte, Sıtkı Davut Koçman’ın Muğla’ya ve üniversiteye sağlanan katkılar hatırlatıldı. Sergi, Koçman’ın eğitim, sağlık ve kültür alanlarındaki hayırseverliklerine değindi.

Törende konuşma yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar “Bugün burada, üniversitemizi himayesine alarak harika bir hayırseverlik örneği sergileyen merhum Sıtkı Davut Koçman’ı anmak için toplandık. Koçman, eğitim hayatını sürdürdükten sonra Cumhuriyet Türkiye’sinin kalkınmasında önemli bir rol oynamış, 1940’lardan itibaren kazandığını hayır işlerine yönlendirerek pek çok okul, hastane ve sağlık ocağı yaptırmıştır” dedi.

“Muğla’nın Babası Davut Koçman”
Rektör Kaçar, Koçman’ın “Muğla’nın Babası” olarak tanındığını ifade ederek, hem maddi hem de manevi olarak üniversitenin ve bölgelerinde katkı sağlandığı vurgulandı. Ayrıca Koçman’ın katkılarının Türklerin önemli bir yer aldığını belirten Kaçar, "Hayırseverlik, toplumsal fayda sağlamak hayatın gelişmesini amaçlayan bir erdemdir. Bu erdem, Koçman gibi insanların fedakarlıkları sayesinde bugün hala yaşatılmaktadır" dedi.

Muğla’daki üniversitenin kurucusu Koçman, sanatla anıldıMuğla’daki üniversitenin kurucusu Koçman, sanatla anıldı

Türkiye Haberleri

Üç farklı ülkeden 19 sanatçı Eskişehir’de düzenlenen çalıştayda bir araya geldi
Sakarya Jandarma ve Emniyet teşkilatına 93 yeni araç
Van YYÜ’de 11 bilim insanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girdi
Silivri’de 35 mahallenin muhtarıyla toplantı gerçekleştirdi
Aydın, Büyükşehirle daha yeşil bir görünüme kavuşuyor
Başkan Balaban: “Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok”
Emek Spor Tesisi hizmete açıldı
Bakırköy Belediye tiyatroları 2024-2025 tiyatro sezonunu "flu lysistrata" ile açtı
Şuhut’a gölet yapılacak
Sultangazi Belediyesi zabıta ekiplerinden okul kantinlerine sıkı denetim