Mısır’dan Hizbullah’a Gazze’de ateşkes için “itidal” çağrısı

Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdellaty, Hizbullah’ı Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir anlaşması müzakereleri sürerken İsrail’e yönelik saldırılarında itidalli olmaya çağırdı.Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mı...

Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdellaty, Hizbullah’ı Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir anlaşması müzakereleri sürerken İsrail’e yönelik saldırılarında itidalli olmaya çağırdı.
Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdellaty, Lünan’ın başkenti Beyrut’a resmi ziyarete bulundu. Lübnanlı yetkililerle görüşen Abdellaty, Hizbullah liderlerine de bölgesel bir gerilimi önlemeyi amaçlayan bir mesaj iletti. Bakan Abdelatty, Hizbullah’ı Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir anlaşması müzakereleri sürerken İsrail’e yönelik saldırılarında itidalli olmaya çağırdı. Abdelatty, Hizbullah’ın itidalli davranması karşılığında insani yardımların Gazze Şeridi’ne girişini artırma ve Lübnan’daki Hizbullah ile ilgili bazı konularda ABD’den kolaylık sağlanması yönünde söz verdi.
Lübnanlı yetkililerin ise Gazze Şeridi’nde devam eden ateşkes görüşmelerinin olumlu sonuçlanması şartıyla Mısır’ın taleplerine olumlu yanıt verdiği iddia edildi.

Siyaset Haberleri

Kazakistan’da seçmenlerin yüzde 69,8’i nükleer enerji santraline “evet” dedi
İsrail Savunma Bakanı Gallant: "İran, İsrail’e zarar vermeye çalışırsa sonu Gazze ya da Beyrut gibi olabilir"
Gürhan Albayrak: “Bu rantı kimin için açtınız?”
Özgür Özel, Osmaniye’de ünlü yazar Yaşar Kemal’i anma programına katıldı
İran medyası: “İsrail’in muhtemel bir eylemine karşı gerekli yanıt planı hazırlandı”
Belediye Meclis Grup Başkanı Öztaş: "Hedefimiz, Kütahya halkının en iyi hizmeti alması adına gayretle çalışmalar yapmak”
Ayvalık’ta Anadolu Gençlik Derneği’nden İsrail’e sert tepki
Tunus’ta halk cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında
Denizli AK Parti’de 8. Olağan Kongre Süreci ilçelerden başlıyor
Büyükşehir sokak canlılarını korumak için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini sürdürüyor