Mirziyoyev’den sıcak hava balonları için özel bölge talimatı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, ülkede Kapadokya’da olduğu gibi sıcak hava balonu uçuşları gerçekleştirilmesi için özel bir bölge oluşturulması talimatı verdi.Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, turizm altyapısının...

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, ülkede Kapadokya’da olduğu gibi sıcak hava balonu uçuşları gerçekleştirilmesi için özel bir bölge oluşturulması talimatı verdi.
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, turizm altyapısının iyileştirilmesi ve yabancı turist akışının artırılması çalışmalarına hız verdi. Mirziyoyev, ülkede Kapadokya benzeri bir turistik alan oluşturulması ve gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdi. Yetkililere çalışmaların tamamlanması için 1 ay süre veren Mirziyoyev, Özbekistan’da ekstrem turizmin geliştirilmesine yönelik programın kabul edilmesi, turizm potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarmak için küresel tanıtım kampanyası başlatılıp bu yıl çalışmalar için 5 milyon dolar tahsis edilmesine, elektronik vize sisteminin daha da geliştirilerek mobil uygulama devreye alınmasına karar verdi.
Özbekistan’da kurulması düşünülen Kapadokya projesi Türkiye-Özbekistan arasındaki turizm potansiyelini önemli derecede etkileyeceği düşünülüyor.

Kültür Haberleri

Altın Portakal’da prömiyeri yapılan “Mukadderat” dakikalarca alkışlandı
Vezirköprü’de Faruk Dilaver Söyleşisi
’Altın Eller’ Ömer Özkan ve Özlenen Özkan, nakil hastaları ve kendilerinin anlatıldığı belgeseli izledi
Muğla’dan Menteşe’ye Fotoğraf Sergisi açıldı
Başkan Demirci’den ceviz festivaline davet
Hititlere ait 212 eser Güney Kore’de görücüye çıktı
MTO’dan Sedir Adası kazılarına destek
Tarsus’ta ’Slow Food Yeryüzü Pazarı’ yeni sezona ’merhaba’ dedi
Ünye’de Tarihi Meydan Hamamı’nda çalışmalar başladı
Yeşilay’ın sergisinde Manisa’dan da fotoğraf yer aldı