Minik öğrenciler tiyatro oyunla seyirci karşısına çıkacak

İzmit Belediyesi Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü’nde eğitim alan minik kursiyerler, 'Bahar Noktası' ve 'Soytarı Kral' isimli tiyatro oyunlarının provalarına başladı. Büyük bir heyecanla hazırlıklara devam eden kursiyerler, Haziran ayında sey...

İzmit Belediyesi Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü’nde eğitim alan minik kursiyerler, "Bahar Noktası" ve "Soytarı Kral" isimli tiyatro oyunlarının provalarına başladı. Büyük bir heyecanla hazırlıklara devam eden kursiyerler, Haziran ayında seyirci karşısına çıkacak.
İzmit Belediyesi Sanat Akademi bünyesinde geleceğin tiyatrocularının yetiştirildiği İzmit Belediye Tiyatrosu, 2023-2024 sezonunda 8-12 yaş arası kursiyerlere eğitim vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında düzenlenen seçmeler sonucunda Sanat Akademisi’nde eğitim almaya hak kazanan kursiyerlere iki grup olarak ders veriliyor. Kursiyerler, Haziran ayında usta yazar Can Yücel’in eseri "Bahar Noktası" ve Numan Ertuğrul Uzunsoy’un kaleminden "Soytarı Kral" oyunu ile seyirci karşısına çıkacak. Provalara başlayan kursiyerler yaz sezonuna büyük heyecanla hazırlanmaya başladı.

Kültür Haberleri

Manisa tarihi için büyük işbirliği
Sungurlu’da coğrafi işaret potansiyeline sahip ürünler tespit edilecek
Gençlik Orkestrası ve Korosu seçmeleri tamamlandı
İstiklal mücadelesi ruhu Çankırı’da yaşatıldı
Başkan Aras İstanbul Turizm Fuarı’na katıldı
Nazilli’de ‘Eskiden Yeniye Kapıların Dönüşümü ve Aksesuarlar Sergisi’ açılıyor
Höyükteki 7 bin yıllık tarih, tez çalışmalarına ilham veriyor
2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Güney Koreli yazar Han Kang oldu
Padişahların ’Dualı gömlekleri’ Trabzonlular ile buluştu
Kardeş şehri Shönebeck’in gençleri Söke’de