Milyonluk dolandırıcılığı polis engelledi

Karabük’te kendilerini 'polis' olarak tanıtan dolandırıcılar 'banka hesaplarından terör örgütüne para aktarıldığı' yalanıyla bir vatandaşın yaklaşık 1 milyon lirasını almaya çalıştı. Banka görevlisinin durumu polise bildirmesinin ardından o...

Karabük’te kendilerini "polis" olarak tanıtan dolandırıcılar "banka hesaplarından terör örgütüne para aktarıldığı" yalanıyla bir vatandaşın yaklaşık 1 milyon lirasını almaya çalıştı. Banka görevlisinin durumu polise bildirmesinin ardından olay yerine gelen ekipler, vatandaşı dolandırılmaktan kurtardı.
Edinilen bilgiye göre M.E. isimli bir vatandaş bilinmeyen bir numara tarafından arandı. Karşı taraftan kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz şahıslar, vatandaştan "banka hesaplarından terör örgütüne para aktarıldığı" yalanıyla para istedi.
Bankaya giderek hesabındaki 320 bin lira ve 2 bin 300 dolar ile kredi olarak çektiği 600 bin lirayı dolandırıcılara göndermek üzere olan vatandaşın durumundan şüphelenen banka görevlisi durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, vatandaşa dolandırıldığını bildirerek işlemlerin iptalini gerçekleştirmesini istedi.
Yaklaşık 1 milyon lira dolandırılmaktan kurtulan vatandaşı arayan kimliği belirsiz şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Asayiş Haberleri

Kozmetik fabrikasındaki yangın 3 saat sonra kontrol altına alındı
Nevşehir’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Almanya’daki sinema salonunda silah sesleri
Kozmetik fabrikası hurdalığa dönüştü: Patlama sesleri yükseliyor
Anadolu Otoyolu’nda zincirleme kaza: 4 yaralı
Tadilattaki eski okul binası alev alev yandı
Menteşe’de Trafik Kazası: 2 yaralı
Fabrika yangını havadan görüntülendi
Belediye otoparkında amcasının oğlunu silahın kabzası ile darp etti
Misafirliğe gittiği evin çatısına çıkıp ekipleri seferber etti