Milyonlar Ekran Başına. Çok İddialı Dizi Başlıyor

'Kalp Ağrısı' Dizisi Milyonları Ekran Başına Toplayacak.

atv'de yarın akşam yeni bir dizi film başlıyor. Ünlü yazar Halide Edib Adıvar'ın aynı adlı romanından uyarlanan 'Kalp Ağrısı' adlı dizide başrolleri Beste Bereket ve Sarp Levendoğlu paylaşıyor.

Halide Edib Adıvar'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Kalp Ağrısı" dizisi yarın akşam atv'de başlayacak. Tutkulu bir aşk hikâyesinin anlatıldığı dizide, Beste Bereket ve Sarp Levendoğlu başrolü paylaşıyor. Dizi için teklif geldikten sonra romanı okuduklarını ve çok etkilendiklerini ifade eden oyuncular, "Kalp Ağrısı, içimizden, bizden bir hikâye ve uçlarda dolaşmıyor. izleyiciler bu diziyi izlerken çok heyecanlanacaklar" dedi.

Halide Edib Adıvar'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Kalp Ağrısı" dizisinde başrolü paylaşıyorsunuz. Romanı daha önce okumuş muydunuz?

Beste Bereket: Görüşmeye gitmeden önce romanı okumuştum. Çok keyif aldım. Çizilen karakterler çok güzel.

Sarp Levendoğlu: Dizinin uyarlanacağını öğrendikten sonra hemen kitabı okudum. Çok güzel bir roman. Anlatılan hikâye çok etkileyici. Ben en çok kitaptaki ilişkilerin, duyguların yaşanma biçiminin naifliğinden etkilendim.

Dizide Zeyno ve Hasan'ın yaşadığı tutkulu aşk anlatılacak. Siz canlandırdığınız karakterleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

B.B: Zeyno aşka inanmayan biri. Kadınların neden süslendiğini ve evlilik meraklısı olduklarını anlamayan bir karakter. Zeyno açısından "Kalp Ağrısı" bir fedakârlık hikâyesi. Çok sevdiği bir nişanlısı var ama ona âşık değil. Birden karşısına Hasan çıkıyor ve ona ilk bakışta âşık oluyor. Hasan'la ilk tanıştıklarında onun en yakın arkadaşı Azize'nin (Selma Ergeç) sevdiği adam olduğunu bilmiyor. Sonradan öğreniyor.

S.L: Duygularını dışa vurma şekli ve maskülen düşünce yapısına rağmen âşık olunca kendi ve aşkı arasındaki yaşadığı savaş beni çok etkiliyor.

Zeyno sevdiği insanlarla aşkı arasında nasıl denge kuracak?

B.B: Bence kuramayacak. O yüzden şiddetli kalp ağrısı olacak. "Beni çok seven nişanlıma ve arkadaşıma bunu nasıl yaparım" hesaplaşmasına giriyor.

Siz ilk bakışta aşka inanır mısınız?

B.B: inanmak istiyorum. Bu aralar inancımı kaybetmiştim ama Zeyno ile birlikte düşüncem değişiyor. Artık "Bu konuda pozitif olmak lazım" gibi bir noktadayım (gülüyor).

'KiTABıN MATEMATiĞi DOĞRU'

Uyarlama projelerin bu kadar beğenilmesi ve ses getirmesinin sebebi sizce nedir?

B.B: Seçilen edebiyat eserlerinde kurulan olay örgüleri, insanların ilişkileri cezbedici derecede karmaşık ve anlaşılacak kadar da basit. Bu yüzden insanlar izlemeyi seviyor. Bu romanların doğru kurulmuş bir matematiği olduğu için uyarlamaları da güzel oluyor.

S. L: Karakterlerinin ve hikâyelerinin daha önce test edilip, onaylanıp, beğenilmiş olması diye düşünüyorum.

Sadece işlerinizle gündeme geliyorsunuz. Magazine mesafeli mi yaklaşıyorsunuz?

B.B: Magazine karşı özel bir bakış açım yok. Herkesin işini yaptığını düşünüyorum. Arada denge kurmak gibi bir durumum da yok. Üzerine kafa yorduğum bir konu değil.

S.L: Magazine mesafeli yaklaşmıyorum. Herkes işini yapıyor ya da hayatını yaşıyor. Bu da beni ilgilendirmez. Magazin de bir sektör.

'Hikâye uçlarda dolaşmıyor'

Sizce "Kalp Ağrısı"nın diğer dizilerden ayıran ne olacak?

Beste Bereket: Çok güzel, doğru ve başarılı bir ekibiz. Herkes işini çok benimsiyor. Ben izleyici olsam bu diziyi mutlaka izlerdim. Ben de "Kalp Ağrısı"nın yayınlanmasını heyecanla bekliyorum. Bu konuda da bende şiddetli bir kalp çarpıntısı var.

Sarp Levendoğlu: ilk göze çarpan, büyük bir travmaya veya kötü bir düşünceye dayanarak yola çıkmaması diyebilirim. Bu hikâyede çevremizdeki insanlar anlatılıyor. Bizden bir hikâye ve uçlarda dolaşmıyor.

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor