Milletvekili Adayı Ağbaba Hekimhan'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili 1. sıra adayı Veli Ağbaba, Hekimhan ilçesine bağlı Güvenç, Basak, Başkınık ve Köylü köylerini ziyaret etti.

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI AĞBABA, HEKİMHAN KÖYLERİNDE SEÇİM ÇALIŞMASI YAPTI

 Veli Ağbaba, beraberinde Hekimhan Belediye Başkanı ve partililerle gittiği köylerde aile sigortası ile ilgili olarak vatandaşlara geniş bilgiler verdi ve köylerin özellikle çiftçilikle geçindiğini belirtti.
Ağbaba, CHP'nin iktidara gelmesi durumunda mazotu 1.5 TL yapacaklarını belirterek, "Çiftçilerimiz artık rahat bir şekilde tarlalarını sürecekler bu şekilde çiftçiliği teşvik edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi artık eskisi gibi değil. Artık gündem belirleyen bir parti oldu eskisi gibi değiliz. Sizlere bir şeyin sözünü veriyoruz partim ve ben olarak eskiden etnik kimliğinden dolayı dininden ırkından dolayı ayrımcılık yapılan köylerimize ayrımcılığa son vereceğiz. Şimdiye kadar sahip çıkılmamış bürokratları
olmayan kimsesiz köylerin kimsesi olacağız. Her zaman ayrıma uğramış hizmet verilmemiş köylerin sesi olacağız ve onlara sahip çıkacağız.

Buradan hepinize bunun sözünü veriyorum. Biz bir mücadeleye giriştik. Bu mücadele sadece benim mücadelem değil, bu mücadele demokrasi ve özgürlük mücadelesi, barış mücadelesi. Bu mücadele şimdiye kadar ezilmiş, dışlanmış, ötekileştirilmiş insanların mücadelesi. Bu mücadele kısacası halkın mücadelesi. Bu mücadelede Cumhuriyet Halk Partisi başarı ile çıkmak zorunda. Çünkü bugün Türkiye'nin temel sorunu olan yoksulluğu çözmek üzere yola çıktık.

Yoksulluğu yeneceğiz. Bu yoksulluğu da aile sigortası ile yeneceğiz. Tüm yoksullarımıza maaş bağlayacağız ve onlara iş bularak istihdam sağlayarak yoksulluğu yeneceğiz. Burada bir ayrımı yapacağız o ayrımda işe ilk en yoksulumuzu işe alarak başlayacağız. Bu proje bizim bulduğumuz bir proje değil. B bu proje Avrupa ülkelerinde yapılıyor.Biz bu sözleşmenin altına imza koymuştuk ama uygulamadığımız şey aile sigortası idi.

Şimdi aile sigortasını getirdiğimiz zaman Türkiye'de yoksul kimse kalmayacak.Bu açık ve net böyle. Sosyal devletin görevi kendi işçisini kendi çiftçisini kendi emeklisini sömürmek değil.Onları onurları ile yaşatmaktır.

Sosyal devletin görevi budur. Türkiye'de artık eğitim paralı hale dönmüş, hiç kimse parasız eğitim yaptıramıyor. Biz bu paralı eğitimi sonlandıracağız. Eğitimde eşitliği getireceğiz. Biz sizin efendiliğinize değil hizmetkarlığınıza talibiz" diye konuştu.
Ağbaba, seçim gezisi esnasında köylülerle görüşerek, hal ve hatırlarını da sordu.

Yerel Seçim 2014 Haberleri