MHP'li adaydan Vagon Onarım Fabrikası tepkisi

MHP 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Hasan Tunç ve 3. sıra milletvekili adayı Übeyt Akçin seçim çalışmaları kapsamında Tecde Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Hasan Tunç ve 3. sıra milletvekili adayı Übeyt Akçin seçim çalışmaları kapsamında Tecde Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
MHP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Hasan Tunç, "Rahmetli Turgut Özal Malatya'ya büyük hizmetleri olan bir devlet adamıdır. Herhangi bir bakanlığa gittiğimizde Malatyalıyım dediğiniz an imtiyazlı insan olurdunuz. Ama şimdi değil bakan bir tane Malatyalı genel müdür dahi yok. 73 dönüm arazi üzerine 52 bin metrekare kapalı alanı olan 1977'de temeli atılan bir vagon onarım fabrikası yapıldı buraya. 1 yılın ardından çürümeye terk edildi.

2008 yılın da bir alman firması Erzincan'da bir şube açtı ve raylı sistem ekipmanları tramvay ve tramvay vagonları üretimiyle alakalı bir fabrika kuruldu. Niye Erzincan'da kurduruldu o fabrika? Alman firması gelip buradaki hazır alanda niye kurmadı? Niye Malatya'nın insanı gidip de orada çalışmadı? Çünkü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Erzincanlıydı" ifadelerini kaydetti.
Tunç ve beraberindeki MHP'liler, seçim çalışması esnasında vatandaşlarla tokalaşarak, hal ve hatırlarını sordular.
 

Yerel Seçim 2014 Haberleri