“Meme kanseri ve meme iltihabı tanıları” artık daha da erken konulacak

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversite hastanesine kazandırdıkları iki adet üst teknoloji ultrason cihazını yerinde inceledi. Rektör Hacımüftüoğlu, cihazların özellikle aylara yayılan randevuların daha erken...

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversite hastanesine kazandırdıkları iki adet üst teknoloji ultrason cihazını yerinde inceledi. Rektör Hacımüftüoğlu, cihazların özellikle aylara yayılan randevuların daha erken tarihlere çekilmesini sağlayacağını ve birçok hastalığın hızlı ve doğru bir şekilde teşhis edilmesinde aktif rol oynayacağını ifade etti.
Rektör Hacımüftüoğlu hastanenin teknoloji dönüşümü kapsamında bir takvim oluşturduklarını belirtti. Bugün alınan cihazlar; siroz gibi hastalıklarda organların farklılaşmasının tespitini daha erken yapabilecek. Ayrıca meme bölgesinde önceki ultrason cihazları ile tespiti zor olan mastit gibi hastalıkların ve meme kanserinin ayırıcı ve erken tanıları da artık mümkün olacaktır” dedi. Bu durumun, yalnızca bölge sağlığı açısından değil, çevre ülkelerden gelen hastalar için de büyük önem taşıdığını vurgulandı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Türkez, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bilgehan Erkut, Genel Sekreter Doç. Dr. Ufuk Okkay, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Alper, BAP Koordinatörü Prof. Dr. Erol Akpınar, Hastane Başmüdürü Fedli Dumlu ile bölüm akademisyenleri ve çalışanlarının yer aldığı programda, cihazların hangi alanlara yönelik kullanılacağına ilişkin detaylar paylaşıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Yeni cihazlar hem randevu sürelerini kısaltacak hem de erken teşhis imkânı sağlayacak”
Rektör Prof. Dr. Hacımüftüoğlu; Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinin, bulunduğu bölge başta olmak üzere çevre ülkelere kadar uzanan geniş bir hasta popülasyonuna sahip olduğunu belirterek, bu yoğunluğun hastaneden fiziki ve teknolojik beklentileri artırdığını ifade etti. Üniversiteye kazandırılan yeni cihazların, hem randevu sürelerini kısaltarak hastaların daha hızlı hizmet almasını sağlayacağını hem de hastalıkların erken teşhis edilerek tedavi süreçlerinin ivedilikle başlatılmasına katkı sunacağını belirten Rektör Hacımüftüoğlu, ilerleyen süreçte hastane bünyesine farklı klinikler için farklı cihazların dâhil edileceği müjdesini de paylaştı.
Prof. Dr. Alper: “Hastalarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunacağız”
Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Alper ise, son teknolojiye sahip bu cihazların hastalıkların teşhisinde sunduğu yüksek doğruluk oranına dikkat çekerek: “Erken teşhis, tedavi başarısında kritik bir rol oynar. Bu cihazlar sayesinde hastalarımıza daha kısa sürede ve daha nitelikli sağlık hizmeti sunabileceğiz. Aynı zamanda akademik alana da katkı sunacak cihazlar, bilimsel çalışmalarda da bizlere yol gösterici olacak. Bu doğrultuda, bizlere bu imkânları sunan Rektörümüze çok teşekkür ediyor, alınan bu yeni cihazların, hastalarımızın tedavi olmalarında hekimlerimize yardımcı olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Sağlık Haberleri

Sağlıkçılar masa tenisinde buluştu
KEA Hastanesinde 2024 yılında 1 milyon 369 bin 713 kişi tedavi oldu
Bağcılar Belediye Meclisi, Abdullah Özdemir’in AK Parti İstanbul İl Başkanı adayı gösterilmesi sebebiyle boşalan Bağcılar Belediye Başkanlığı için seçimini yaptı. Yasin Yıldız, 30 oy alarak Bağcılar Belediyesi’nin yeni b...
Verem ve korunma yolları en iyi anlatan öğrenciler ödüllendirildi
Karacan: “Vatandaşlarımızın sağlığa daha kolay ve doğru şekilde ulaşması için çalışıyoruz”
2024 yılında Samsun’da 28 milyon kişiye muayene hizmeti
Sebze ve meyvelerdeki zirai ilaçlar erken menopoz riskini artırıyor
Şehir Hastanesi’nde jakuzide doğum dönemi
Denizli organ bağışında rekor kırarak yoluna devam ediyor
Prof. Dr. Aydın, “Ülkemizde bebek ölüm hızlarında belirgin düşüşler meydana geldi”