Meksika’da aşırı sıcaklar nedeniyle telef olan maymunların sayısı 234’e yükseldi

Kuzey Amerika ülkesi Meksika’nın Tabasco eyaletinde aşırı sıcaklar nedeniyle telef olan maymunların sayısı 234’e yükseldi.Dünya en önemli sorunlarından biri olan iklim değişikliği şiddetli yağışları ve kavurucu sıcaklıkları beraberinde...

Kuzey Amerika ülkesi Meksika’nın Tabasco eyaletinde aşırı sıcaklar nedeniyle telef olan maymunların sayısı 234’e yükseldi.
Dünya en önemli sorunlarından biri olan iklim değişikliği şiddetli yağışları ve kavurucu sıcaklıkları beraberinde getiriyor. Mevsim normallerini aşan sıcaklıklardan hayvanlar da olumsuz etkileniyor. Meksika’da etkisini sürdüren kavurucu sıcaklar nedeniyle telef olan maymunların sayısı giderek artıyor. Ülkede yaban hayatının korunması amacıyla kurulan sivil toplum kuruluşu Cobius tarafından yapılan açıklamada, Tabasco eyaletinde telef olan uluyan maymunların (Yucatan) sayısının 234’e yükseldiği belirtildi. Uluyan maymunların yüksek sıcaklığın yanı sıra avlanma, yaşam alanlarının yok olması ve bulaşıcı hastalıklardan olumsuz etkilendiği ifade edildi. Açıklamada, “Bu faktörler, yüksek sıcaklıklarla birlikte akut inflamasyon ve hepsinden önce tamamen düşük bir bağışıklık sistemine yol açan ısı stresine neden oluyor" denildi. İnceleme yapılan bazı maymunlarda da orman yangınlarından çıkan dumanı soluduktan sonra akciğer ödemi veya farklı akciğer sorunlarına rastlandığı kaydedildi.

Yaşam Haberleri

Denizli OSB’de ’Sürdürülebilir Çevre Yönetimi’ semineri düzenlendi
Vali Şahin: "Dünya genelinde, ülkemizde ve Antalya’da iklim değişikliğine bağlı olarak ciddi bir kuraklık problemi yaşıyoruz"
Ayvalık’ta denizin akciğerleri deniz çayırları için tonozlu koruma
Üniversite yerleşkesinde çınar fidanları toprakla buluştu
Büyükşehir’den ‘Estetik Bursa’ mesaisi
Ferizli’nin iki mahallesine kesintisiz içme suyu
300 kiloluk devasa domuz avladılar
Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor
Başkan Görgel: "1,3 milyar TL’lik yatırımla yeni Ekinözü’nü inşa ediyoruz"
Karatay’da sanayi bölgelerinde asfalt çalışmaları sürüyor