Malatya Yeşil Sinema (8-14 Ocak 2010)

Yeşil Sinema Kompleksinde bu hafta (8-14 Ocak 2010) gösterimde olan filmler ve detayları.

SALON 1: Yahşi Batı
Yönetmen: Cem Yılmaz, Ömer Faruk Sorak
Oyuncular: Cem Yılmaz , Ozan Güven , Demet Evgar , Zafer Algöz
Tür: Komedi, Western
Seanslar: 11.00 - 13.30 - 16.00 - 18.30 - 21.00
Detay: Yahşi Batı, 1800'lü yılların sonunda Osmanlı padişahı tarafından Amerika'ya gönderilen iki görevlinin başlarına gelen olaylar anlatılıyor.

Aziz Bey, ile Lemi Bey, 19. yüzyılın sonlarında padişahın emriyle Amerika'ya gitmek için yola çıkarlar. Yanlarına da hediye olarak verilmek üzere çok değerli bir elmas taş ve yüksek miktarda para vardır. İkili Amerika'ya varınca, gidecekleri yere ulaşmak için bir posta arabasına binerler.

Lemi Bey ile Aziz Bey bu yolculuk esnasında soyulurlar. Önce ellerinden elmas taş gider, sonra da paralarını kaptırırlar. İki Osmanlı, kaptırdıkları parayı tekrar toparlamak için ödül avcılığı yaparlar.

Gördükleri 'Wanted' ilanlarını kendilerine uyarlayıp, sırasıyla aranan haydutların yerine geçer ve ödül avcılığıyla para kazanmaya çalışırlar. Biri haydut olur, diğeri onu yakalar ve başlarına her defasında binbir olay gelir. Tam canlarından olacakken Aziz Bey aslında ödül avcısı olmadıklarını, Lemi Bey'in haydut olmadığını, ikisinin de Osmanlı olduğunu anlatmaya çalışır.

SALON 2: Kana Susadım
Yönetmen: Karyn Kusama
Oyuncular: Megan Fox , Adam Brody , Amanda Seyfried , J.K. Simmons
Tür: Aksiyon
Seanslar: 11.15-13.30 -16.00 -18.15 -20.30
Detay: Minnesota'da küçük bir tarım kasabasında lisenin gözde amigo kızlarından Jennifer, mükemmel bir hayat için kötü bir ruhla dostluk kurar. Ancak ruh ona sahip olmaya çalışır ve bunu başaramadığında kasabadaki genç erkekleri bir bir öldürmeye başlar. Okulun erkekleriyle beslenen bir canavar haline gelen Jennifer'ı engelleme görevi ise en yakın arkadaşına düşer. Needy, Jennifer'ın içinde bir şeytan barındığını öğrendiğinde arkadaşını ve çevresini kurtarmaya çalışır.

"Juno" ile en iyi senaryo Oscar'ını alan Diablo Cody bu sefer farklı bir öyküyle karşımızda. "Juno"nun aksine şirinlikten hayli uzak olan "Kana Susadım", absürd korku filmi ögeleri barındıran bir gençlik filmi.

SALON 3: Dabbe 2
Yönetmen:
Hasan Karacadağ
Oyuncular: Sefa Zengin , İncinur Daşdemir , Deniz Olgaç
Tür: Gerilim, Gizem, Korku
Seanslar:11.00 - 13.15 - 15.30-18.00 -20.15
Detay: D@bbe 2", kıyametin internetten yayılan bir virüsle başlayacağını anlatan "Dabbe" ve gerçek bir öyküden uyarlanan "Semum" filmleriyle 1 milyondan fazla izleyiciye ulaşan yönetmen Hasan Karacadağ "Dabbe"nin devam filmi niteliğindeki filmi.

“Şimdi sen göklerden gelecek ve insanları kuşatacak o dumana bak! bu acı bir azaptır” (Duhan Suresi 10-11)

Kıyamet Saati Yaklaşıyor… İnternet yoluyla tüm dünyaya hızla yayılan ve her eve giren Dabbe, ona eşlik eden Cinler ve bilinmeyen gölge varlıklar dünyadaki tüm elektromanyetik sistemleri ve interneti ele geçirerek son saldırı için göklerden gelecek bir işareti beklemektedirler. Huzursuz ve tedirgin edici bir İstanbul şafağında göklerde beliren garip ve siyah bulut kümeleri ağır ağır açılırken arkalarına saklanmış olan “DUHAN” az sonra başlayacak kara istilanın ilk işaretidir. Kuran'da Duhan suresinde belirtilen ve aniden göklerden inecek olan ürkütücü kıyamet alameti DUHAN artık yeryüzüne doğru hareket etmeye başlamıştır. İstanbul'da son saatin yaklaştığından habersiz ve kendi dünyalarında sessizce yaşayan bir grup insan, kara bir felaketin arkasına gizlenmiş, sır varlıklarla karşılaşmanın dehşetini yaşayacaklardır. Kıyametin en korkunç alameti olan DUHAN'dan bir kaçış yolu var mıdır?

SALON 4: Avatar
Yönetmen: James Cameron
Oyuncular: Sam Worthington , Sigourney Weaver , Michelle Rodriguez , Zoe Saldana
Tür: 3 Boyutlu, Aksiyon, Bilim Kurgu, Fantastik, Gizem,
Seanslar: 11.00 - 14.00 - 17.00 - 20.00
Detay: Filmin hikâyesi 22. yüzyılda, Pandora adlı bir uyduda geçer. Bir gaz devinin yörüngesinde dönen Pandora, on ayak uzunluğunda, mavi insansı görünümlü, kabile kültürünü benimsemiş, saldırıya uğramadıkları sürece barışçıl olan Na'vi halkına ev sahipliği yapmaktadır. İnsanlar, Pandora'nın havasını solunamadıkları için, akıl bağlantısı aracılığıyla kontrol edilebilen insan ve Na'vi karışımı Avatarlar üretirler. Felç olan Deniz Piyadeleri mensubu Jake Sully (Sam Worthington), bir Avatar olarak Pandora'da yaşamaya gönüllü olur. Bir Na'vi prensesine aşık olan Sully, kendisini Pandora'yı gün geçtikçe tüketen insan ordusu ile Na'vi halkının arasındaki çatışmanın ortasında bulur.

SALON 5: Turnuva
Yönetmen:
Scott Mann
Oyuncular: Robert Carlyle , Kelly Hu , Ving Rhames , Scott Adkins
Tür: Aksiyon
Seanslar: 11.00 - 13.30- 16.00 - 18.15 - 20.30
Detay: Dünyanın en acımasız 40 katili bir turnuvada buluşur. Bol kanlı ve tiksindirici bir turnuvaya hazır mısınız?

SALON 6: Dönüşüm
Yönetmen:
Marina De Van
Oyuncular: Sophie Marceau , Monica Bellucci , Andrea Di Stefano , Thierry Neuvic
Tür: Psikolojik Gerilim
Seanslar: 10.45 -13.00- 15.30- 18.00-20.15
Detay: Tüyler ürpertici atmosferi ve güçlü oyuncu kadrosuyla Marina de Van'ın son filmi "Dönüşüm" çok ses getiren filmlerden. �Psikolojik gerilim türünün bildik öğelerinin alışılmadık biçimlerde kullanıldığı filmde bir yazar olan Jeanne, bir fotoğrafın izinden İtalya'ya gidip bir kadının peşine düşer ve yavaş yavaş bu kadına dönüştüğünü fark eder. Filmin başrollerini Monica Bellucci ve Sophie Marceau paylaşıyor.

SALON 7: Yahşi Batı
Yönetmen:
Cem Yılmaz, Ömer Faruk Sorak
Oyuncular: Cem Yılmaz , Ozan Güven , Demet Evgar , Zafer Algöz
Tür: Komedi, Western
Seanslar: 12.15 - 14.45 -17.15 -19.45

SALON 8: İki Dil Bir Bavul
Yönetmen:
Orhan Eskiköy, Özgür Doğan
Tür: Belgesel, Dram
Seanslar: 11.00- 13.30 -16.00-18.15 - 20.30
Detay: Türk öğretmenin, uzak bir Kürt köyündeki bir yılı. Öğretmen Kürtçe bilmez, çocuklar Türkçe. Öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçirir. Bir yılın sonunda çocuklar Türkçe öğrenebilecekler mi?

"İki Dil Bir Bavul" üniversiteden yeni mezun olmuş ve uzak bir Kürt köyüne atanmış Türk öğretmenin bir yılını, onun okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla yaşadıklarını anlatır. Bir yıl boyunca öğretmenin farklı bir topluluk ve kültür içindeki yalnızlığına, çocuklar ve köylülerle yaşadığı iletişim problemine, çocuklardaki değişime tanık oluruz. Bu süreç boyunca öğretmen ve çocuklar birbirlerini yavaş yavaş tanımaya ve anlamaya başlarlar.

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor